Oston esteet

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Oston esteet on markkinoinnissa käytetty termi niille vastaväitteille, joita asiakas esittää myyntitapahtumassa. Tilanteisiin valmistaudutaan menetelmin, joiden avulla selvitetään tekijät, jotka vähentävät yrityksen tuotteiden myyntiä.[1] Haastattelemalla (markkinaselvitys tai asiakaskuuntelu) kerätään asiakkailta ja potentiaalisilta asiakkailta tietoa siitä, mikä haittaa myynnin onnistumista. Kun oston esteet on tunnistettu, pyritään löytämään ratkaisu niiden poistamiseksi tai vaikutuksen vähentämiseksi.

Oston esteiden tunnistaminen antaa avaimet tehokkaaseen markkinointiviestintään, jossa osuvalla graafisella suunnittelulla, tekstisisällöllä ja oikein valitulla kanavalla voidaan alentaa asiakkaan ostokynnystä. Koska nykyaikaiset tiedonkeruu- ja hallintajärjestelmät mahdollistavat jatkuvan oston esteiden seurannan, markkinointiviestinnällä voidaan reagoida hyvin nopeasti markkinoilla tapahtuviin muutoksiin.

Oston esteet voidaan jakaa erilaisiin luokkiin, kuten fyysisiin, psyykkisiin tai taloudellisia. Aiheesta on rakennettu erilaisia malleja.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä talouteen, kaupankäyntiin tai taloustieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.