Oriflame

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Oriflame Holding AG on social sellingselvennä -kosmetiikkayritys, joka myy maailmanlaajuisesti muun muassa ihon- ja vartalonhoitotuotteita, meikkejä, tuoksuja, hiustenhoitotuotteita ja hyvinvointituotteita suoramyyntiperiaatteella. [1] Yritys on perustettu vuonna 1967 Ruotsissa ja sen perustajia ovat veljekset Jonas af Jochnick ja Robert af Jochnick sekä Bengt Hellsten. Pääkonttori sijaitsee Schaffhausenissa, Sveitsissä ja kotipaikka Tukholmassa, Ruotsissa. Oriflame Holding AG:n osakkeet noteerattiin Tukholman pörssissä (Nasdaq Stockholm Exchange), kunnes se poistui pörssistä 17. heinäkuuta 2019.[2]

Toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yrityksessä on maailmanlaajuisesti noin 6000 työntekijää, tuotevalikoimassa noin 1000 tuotetta ja yrityksen liikevaihto on yli 1,3 miljardia euroa. Oriflame toimii yli 60 eri maassa, joissa tuotteita myy yli 3 miljoonaa itsenäistä Oriflame Brand Partneria.[3] Markkinointia ja myyntiä tehdään verkossa. Vuonna 2019 kaikista tilauksista yli 96% tehtiin netin kautta ja näistä tilauksista 55 % tehtiin mobiililaitteilla.[4] Markkinointia ja tilauksia tehdään myös esitteiden avulla. Esitteitä julkaistaan keskimäärin 17 kertaa vuodessa, näistä esitteet 16 ja 17 ovat muita paksumpia jouluesitteitä. Esitetuotanto on jaettu 5 eri alueeseen; Afrikka, Aasia, Keski- ja Latinalainen Amerikka, Itä-Eurooppa ja Länsi-Eurooppa. Kukin alueista julkaisee omille markkina-alueilleen mukautetun esitteen.

Markkinointia ja myyntiä tehdään verkossa, vuonna 2019 yrityksen tilauksista tehtiin yli 96% verkossa. Näistä tilauksista 55% tehtiin mobiililaitteiden kautta. [4] Myyntityötä tehdään myös esitteiden avulla. Esitteitä julkaistaan keskimäärin 17 kertaa vuodessa, näistä esitteet 16 ja 17 ovat paksumpia jouluesitteitä. Esitetuotanto on jaettu 5 eri alueeseen; Afrikka, Aasia, Keski- ja Latinalainen Amerikka, Itä-Eurooppa ja Länsi-Eurooppa. Kukin alueista julkaisee omille markkinoilleen mukautetun esitteen.

Yhteistyö korkeakoulujen ja yliopistojen kanssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yritys on yksi Tukholman kauppakorkeakoulun kumppaniohjelman jäsenistä (nimeltään Partners), jotka tarjoavat yrityksille taloudellista tukea ja tekevät läheistä yhteistyötä tutkimuksen ja koulutuksen kanssa.

Oriflame Foundation[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oriflame Holding AG tukee useita globaaleja hyväntekeväisyysjärjestöjä. Näihin kuuluvat esimerkiksi World Childhood Foundation -säätiö, jonka on perustanut Ruotsin kuningatar Silvia ja jonka perustajajäseniä Oriflame on, sekä Af Jochnick Foundation -säätiö.[5] Oriflame-säätiö myöntää apurahoja hankkeille, jotka paikalliset markkinatiimit ovat valinneet tai aloittaneet.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Wellness by Oriflame Oriflame.
  2. Oriflame investor relations Oriflame. Viitattu August 3, 2020.
  3. Oriflame: Inspired by Nature, Powered by Science Direct Selling News. Arkistoitu lokakuu 17, 2020. Viitattu August 18, 2020.
  4. a b Oriflame: Annual report Oriflame. Viitattu April 17, 2020.
  5. Af Jochnick Foundation Af Jochnick Foundation. Arkistoitu 26.7.2020. Viitattu 21.10.2020.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Oriflame.