Operaatio: Luvaton

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Operaatio: Luvaton
Catch That Kid
Catch That Kid 2004 poster.jpg
Ohjaaja Bart Freundlich
Käsikirjoittaja
Säveltäjä George S. Clinton
Kuvaaja Julio Macat
Leikkaaja Stuart Levy
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa
Tuotantoyhtiö 20th Century Fox
Levittäjä 20th Century Studios
Netflix
Ensi-ilta 6. helmikuuta 2004 (USA)
Kesto 88 min
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Operaatio: Luvaton (Catch That Kid) on elokuva 12-vuotiaasta Maddy-nimisestä tytöstä. Se on vuonna 2004 tehty yhdysvaltalainen uudelleenfilmatisointi tanskalaisesta vuoden 2002 nuortenelokuvasta Kiipeilijätyttö (Klatretøsen).[1]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Madeleine (Maddy), Austin ja Gus ovat parhaita kavereita, joilla kullakin on oma erikoisalansa. Maddyn isä loukkaantuu pahasti, eikä perheellä ole varaa kalliiseen leikkaukseen. Pankki ei anna niin suurta lainaa, perheen omistama mikroautorata ei ole niin arvokas, eikä perhe ehdi tienta sellaista rahasummaa, joten Maddy päättää ryöstää ystäviensä kanssa pankin.

Maddyn kiipeilijän taitojen, Austinin tietokonetaitojen ja Gusin mekaanikon lahjojen avulla nämä nuoret aikovat murtautua uusinta kulunvalvontatekniikkaa pursuavan pankin tallelokeroon, joka sijaitsee 30 metrin korkeudessa. Pankissa on juhlat valmistuneiden turvatoimien johdosta, mutta pankinjohtaja ja Maddyn äiti ovat ainoita, jotka tietävät turvatoimien olevan vielä kesken.

Nuoret toteuttavat ryöstönsä, kun pankki on täynnä juhlivia ihmisiä. He onnistuvatkin ryöstämään pankin, mutta jäävät pakomatkallaan kiinni. He ehtivät sairaalaan, jossa Maddyn isää hoidetaan, kun poliisit ja pankin viranomaiset saavat heidät kiinni. Maddyn äiti, joka on myös pankin turvatoimien suunnittelija, pelastaa tilanteen vetoamalla lupaansa testauttaa turvatoimia kunnes remontti on aivan valmis.

Tilanne selviää, eikä kukaan joudu syytteeseen. Pankinjohtaja saa potkut työstään, koska järjesti juhlat ennen kuin turvatoimet olivat valmiit. Uusi johtaja antaa perheelle lainaa, ja Maddy, Austin ja Gus palkitaan onnistuneesta ryöstöstä. Perhe saa lisää rahaa, kun sana pidetystä mikroautoradan omistajasta ja juonatajasta leviää – radan asiakkaat alkavat antaa hieman lisää rahaa ja avustusta leikkaukseen.

Austin ja Gus ovat molemmat koko elokuvan ajan ihastuneet Maddyyn, mikä aiheuttaa pientä ongelmaa). Lopussa he pakottavat Maddyn päättämään kumman haluaa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Kristen Stewart  Maddy Rose Phillips  
 Corbin Bleu  Austin  
 Max Thieriot  Gus  
 Jennifer Beals  Mrs. Molly Phillips  
 Sam Robards  Mr. Tom Phillips  
 John Carroll Lynch  Mr. Hartman  
 James Le Gros  Ferrell  
 Michael Des Barres  Brisbane  
 Stark Sands  Brad  
 Christine Estabrook  Sharon  

Kiipeilijätyttö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva on yhdysvaltalainen uudelleenfilmatisointi tanskalaisesta Kiipeilijätyttö (Klatretøsen) elokuvasta.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Pajukallio, Arto: 14.20 Operaatio: Luvaton MTV3 Tanskalainen... Helsingin Sanomat. 23.2.2008. Viitattu 20.7.2021.
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.