Opera Mobile

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Opera Mobile
Opera Mobile 10.1
Opera Mobile 10.1
Kehittäjä Opera Software
Kehityshistoria
Vakaa versio 11.1 / 22. maaliskuuta 2011
Tiedot
Ohjelmistotyyppi Mobiililaitteiden verkkoselain
Alusta Android
Maemo
Symbian/S60
Windows Mobile
Lisenssi Freeware
Aiheesta muualla
opera.com/mobile

Opera Mobile on Opera Softwaren kehittämä verkkoselain älypuhelimille ja kämmentietokoneille. Selaimen ensimmäinen versio julkaistiin jo vuonna 2000 ja tällä hetkellä selain on saatavilla Windows Mobilelle, Androidille, Symbian/S60-laitteille ja Maemolle.[1] Opera Mobile käyttää Operan omaa Presto-selainmoottoria.[1] Operalla on myös Opera Mini -selain, joka on Java-pohjainen, kevympi versio Opera Mobilesta, mutta sisältää kuitenkin lähes samat ominaisuudet kuin isoveljensä.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Opera Mobile sisältää Opera Ministä tutun turbo-toiminnon, joka kierrättää ladattavan aineiston Operan omien palvelimien kautta, jolloin ladattavan datan määrässä säästetään jopa 80 %. Tämä asetus ei ole kuitenkaan oletuksena päällä.

Selaimesta löytyvät myös dynaaminen tekstin skaalaus leveyssuunnassa joka toimii myös zoomaustoiminnon yhteydessä, taustalla latautuvat välilehdet, ponnahdusikkunoiden esto, salasanojen hallinta, kirjanmerkit, sivuhistoria, kopio ja liitä -toiminto ja osoitteen automaattisen täydentäminen.[1]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Opera Mobile specs opera.com.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]