Open Knowledge Finland

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Open Knowledge Finland ry
Logo-OKF-Finland.jpg
Perustettu 2012
Toimiala avoimen tiedon tuottamisen ja hyödyntämisen edistäminen
Kotipaikka Helsinki, Suomi
Puheenjohtaja Tarmo Toikkanen
Toiminnanjohtaja Teemu Ropponen
Sivusto http://okf.fi/

Open Knowledge Finland ry eli Avoin tieto ry eli OKFI on vuonna 2012 perustettu suomalainen yhdistys, joka toimii kansainvälisen Open Knowledge -verkoston kumppaniyhdistyksenä Suomessa ja edistää datan ja tiedon avaamista ja avoimen tiedon hyödyntämistä.[1]

Toimintaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhdistys oli Apps4Finland-kilpailun pääjärjestäjä vuonna 2014 yhdessä Forum Viriumin ja Suomen Verkkodemokratiaseuran kanssa.[2] Vuonna 2015 OKFI koordinoi kilpailun järjestämistä ja vaihtoi kilpailun nimen Open Finland Challengeksi. Open Knowledge Finland ry. järjestää vuosittain myös Nordic Open Data Week -tapahtuman Suomen osuuden ja osallistuu Tampereella järjestettävään Mindtrek -tapahtumaan. OKFI koordinoi myös useita eri tahojen (Sitra, Tekes, EU) rahoittamia tutkimus- ja tuotekehitysprojekteja. Esimerkiksi tietopyyntö-palvelu (http://www.tietopyynto.fi), jonka avulla voi tehdä tietopyynnön Suomen julkisen sektorin toimijoille, on OKFI toteuttama hanke. Tietopyyntö-sivusto julkaisee sekä tehdyn tietopyynnön että siihen julkiselta sektorilta saadun vastauksen automaattisesti.

Vuonna 2014 valtioneuvosto järjesti Avoin Suomi 2014 -tapahtuman, jonka järjestelytoimikunnassa OKFFI:n hallituksen puheenjohtaja toimi asiantuntijaroolissa.[3] OKFI on toiminut usein asiantuntijan roolissa avoimeen tietoon liittyvissä hankkeissa. Vuonna 2014 OKFI oli myös aktiivisesti luomassa oma data (engl. My data) -aloitetta yhteistyössä HIIT:n kanssa. My Data on johdatus ihmiskeskeiseen henkilötiedon hyödyntämiseen, jossa yksilö kontrolloi omaa henkilötietoaan.

Yhdistyksen avointa tietoa tukevia projekteja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Avoin rajapinta (http://www.avoinrajapinta.fi). Avoimen rajapinnan käsitteen määrittely.
  2. Tietopyyntöpalvelu (http://www.tietopyynto.fi). Sivusto tietopyyntöjen tekemiseen viranomaisille. Sivusto julkaisee automaattisesti tehdyt tietopyynnöt ja niiden vastaukset päällekkäisen työn välttämiseksi.
  3. Open Finland Challenge (http://www.openfinlandchallenge.fi/). Pohjois-Euroopan suurin avoimen datan hyödyntämiseen liittyvä kilpailu. Vuonna 2015 kilpailu tekee yhteistyötä lisäksi Ultrahack-kisan (http://ultrahack.org/) kanssa, joka on Euroopan suurin hakkerointikilpailu.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. About Open Knowledge Finland – Open Knowledge Finland Open Knowledge Finland. Viitattu 10.7.2015.
  2. Yhteystiedot | Apps4Finland www.apps4finland.fi. Viitattu 24.7.2015.
  3. Avoin Suomi 2014 -messujen ohjelma valmis – Artikkeli Valtioneuvosto. Viitattu 24.7.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.