Once Upon a Time in Wonderland

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Once Upon a Time in Wonderland
Tyyli fantasia, draama, seikkailu, mysteeri
Kestoaika 45 minuuttia
Luoja(t) Edward Kitsis, Adam Horowitz
Pääosissa Sophie Lowe
Michael Socha
Peter Gadiot
Emma Rigby
Naveen Andrews
Millie Bobby Brown
Alkuperämaa Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko ABC (Yhdysvallat)
Disney+ (Suomi)
Esitetty 10. lokakuuta 2013 – 3. huhtikuuta 2014
Tuotantokausia 1
Jaksoja 13
Luettelo jaksoista
Tuotanto
Tuottaja(t) Kathy Gilroy
Joe Lazarov
Brian Wankum
Vastaava(t) tuottaja(t) Edward Kitsis
Adam Horowitz
Steve Pearlman
Zack Estrin
Tuotantoyhtiö(t) ABC Studios
Aiheesta muualla
IMDb

Once Upon a Time in Wonderland on yhdysvaltalainen fantasia-draamasarja, jota esitettiin ABC:llä 10. lokakuuta 2013 - 3. huhtikuuta 2014. Sen loivat Edward Kitsis, Adam Horowitz, Zack Estrin ja Jane Espenson ABC Studiosille. Ohjelma on jatkoa aikaisemmasta ABC-sarjasta Olipa kerran ja se esitettiin ABC:ssä klo 20.00 Eastern/19.00 Central torstai-iltaisin televisiokaudella 2013–14 10.10.2013 alkavalla kaudella.

Sarja perustuu Lewis Carrollin romaaneihin Liisan seikkailut ihmemaassa (1865) ja Liisan seikkailut peilimaassa (1871), mutta se on erilainen kuin muut sovitukset ja sijoittuu samaan universumiin kuin Olipa kerran nykypäivänä. Ihmemaa, takamakuilla ihmemaahan ennen kuin se joutui synkän kirouksen uhriksi. Se noudattaa samaa asetusta kuin emosarja, mukaan lukien Disney- ja Lost-viittausten käyttö. Lisäksi sarjassa on satunnaisia ​​crossover-tapahtumia Olipa kerran kanssa, jotka liittyvät hahmoihin, jotka ovat loukussa Storybrookessa, Mainessa.

Sarja sai sekavia tai positiivisia arvosteluja kriitikoilta, jotka ylistivät sen näyttelijöitä, visuaalisuutta ja kerrontaa, mutta kritisoivat sekavaa juonetta. 27. maaliskuuta 2014 paljastettiin, että sarja päättyy yhden kauden jälkeen, ja sarjan finaali esitetään 3. huhtikuuta 2014. Huhtikuussa 2014 Michael Socha vahvistettiin esittävän roolinsa Will Scarletina / Knave of Hearts -sarjan vakiona Olipa kerran -sarjan neljännellä tuotantokaudella

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Todellisen rakkautensa Cyrusin näennäisen kuoleman jälkeen Liisa palaa kotiin viktoriaaniseen Englantiin, missä hänet sijoitetaan turvapaikkaan, ja hänen lääkärinsä pyrkivät parantamaan hänet hoidolla, joka saa hänet unohtamaan kaiken Ihmemaassa esiintyvistä tarinoistaan. Sydänroisto ja Valkoinen Kani kuitenkin pelastavat hänet ja tuovat takaisin Ihmemaahan pelastamaan Cyrusin, joka havaitaan elossa. Nyt palattuaan Ihmemaahan Liisa joutuu kiertämään Jafarin ja Punaisen Kuningattaren juonet, samalla kun kohdataan Ihmemaan hassuja vaaroja, mukaan lukien pahamaineinen Jabberwocky, ja hullulla ja vaarallisella tavalla löytääkseen todellisen rakkautensa.

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Once Upon a Time in Wonderland