Olinda

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Olinda
lippu
lippu

Olinda

Koordinaatit: 8°0′32″S, 34°51′18″W

Valtio Brasilia
Osavaltio Pernambuco

Olinda on kaupunki Brasiliassa Pernambucon osavaltiossa. Se sijaitsee Brasilian koillisosassa Atlantin rannalla Recifen pohjois- ja Paulistan eteläpuolella. Tämä 381 502lähde? asukkaan kaupunki on yksi Brasilian parhaiten säilyneitä siirtomaa-ajan kaupunkeja.

Olindassa järjestetään vuosittain karnevaali, joka muistuttaa hyvin paljon perinteisiä portugalilaisia karnevaaleja, mutta on saanut vaikutteita afrikkalaisista tansseista. Toisin kuin Rio de Janeirossa ja Salvadorissa Olindassa ei tarvitse maksaa parhaista paikoista. Kaikki juhlinta tapahtuu kaduilla, joilla esiintyy satoja pieniä musiikkiryhmiä.

Portugalilainen Duarte Coelho Pereira perusti Olindan vuonna 1535 ja kaupungin oikeudet se sai 12. maaliskuuta 1537. Olinda oli Pernambucon pääkaupunki vuoteen 1631, jolloin hollantilaiset valtasivat alueen ja tuhosivat kaupungin suurelta osiin. Hollantilaiset siirsivät pääkaupungin seitsemän kilometriä etelään Recifeen.

Luonnollisen kauneutensa lisäksi Olinda on Brasilian tärkeimpiä kulttuurikeskuksia. Vuonna 1982 UNESCO listasi sen maailmanperintöluetteloonsa.[1]

  1. Historic Centre of the Town of Olinda UNESCO World Heritage Centre. Viitattu 8.9.2014.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä Etelä-Amerikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.