Offshoring

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Offshoring tarkoittaa yritysten toimintojen siirtämistä toiseen maahan saman konsernin sisällä. Siirtämällä toiminnot kehittyviin maihin, yritykset pyrkivät parantamaan kilpailukykyä edullisemman kustannustason ja verosuunnittelun avulla. Tuotanto- ja valmistuskustannusten lisäksi säästöjä voidaan saada myös edullisemmista kuljetuskustannuksista. Tutkimus- ja tuotekehitystoimintojen siirrolla maasta toiseen pyritään parantamaan tuotteiden sopivuutta paikallisiin tarpeisiin paikallisten asiantuntijoiden voimin.[1]

Tutkimus- ja tuotekehitystoiminnassa offshoringilla voidaan tavoitella myös sitä, että tuotteiden ylläpitotyö siirretään edullisemman kustannustason maihin, jotta saadaan vapautettua resursseja uuden kehittämiseen. Toisaalta tavoitellaan myös parempaa hintakilpailukykyä yleisesti saatavilla olevissa tuotteissa. Tämä aiheuttaa kilpailun kiristymistä hinnoittelun kautta.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. IT-viikko n:o 3 2007, s. 12
Tämä talouteen, kaupankäyntiin tai taloustieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.