Nuorten Pohjoismaiden neuvosto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nuorten Pohjoismaiden neuvoston logo.

Nuorten Pohjoismaiden Neuvosto (Ungdomens Nordiska Råd – UNR) on Pohjoismaiden poliittisten nuorisojärjestöjen yhteistyöfoorumi. UNR:n toimintaa rahoittaa pääasiassa Pohjoismaiden neuvosto. UNR:n tehtävänä on luoda ja aktivoida keskustelua pohjoismaiden nuorten välillä ja toimia suorana linkkinä Pohjoismaiden neuvostoon.

UNR kokoaa vuosittain istuntoonsa poliittisesti aktiiviset nuoret keskustelemaan pohjoismaisen yhteistyön ajankohtaisista aiheista. UNR:n puheenjohtajisto valitaan vuotuisessa istunnossa, ja se aloittaa toimintansa heti istunnon jälkeen. Istunto järjestetään loka-marraskuun vaihteessa, viikonloppuna ennen Pohjoismaiden neuvoston istuntoa.

Vuodesta 2002 lähtien UNR:lla on ollut oma puheenjohtajisto, joka valitaan istunnossa vuodeksi kerrallaan. Puheenjohtajiston jäsenet edustavat Pohjoismaisten poliittisten nuorisojärjestöjen kattojärjestöjä. Puheenjohtajistossa on kahdeksan jäsentä: presidentti, kuusi varsinaista jäsentä Pohjoismaiden poliittisten nuorisojärjestöjen kattojärjestöistä sekä Norden-yhdistysten nuorisoliiton (Föreningarna Nordens Ungdomsförbund, FNUF) tarkkailija. Jokaisella jäsenellä on myös varajäsen.

Nuorten Pohjoismaiden Neuvoston sihteeristö sijaitsee Helsingissä Pohjola-Nordenin Nuorisoliiton tiloissa ja sen toimintaa koordinoi Norden-yhdistysten nuorisoliitto.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.