Noiduttu rakkaus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Noiduttu rakkaus (El amor Brujo), tanssijat Elza Galvez ja Hery Thomson.

Noiduttu rakkaus (esp. El amor brujo) on Manuel de Fallan balettiteos, joka ensiesitettiin vuonna 1915 flamencoesityksenä ja vuonna 1924 nykyisen kaltaisena balettina. Sen libreton kirjoitti Gregorio Martínez Sierra.

Andalusialainen romanityttö Candela rakastaa Carmeloa, mutta hänet on jo järjestetty petollisen ja ikävän miehen vaimoksi. Mies kuolee, mutta jatkaa leskensä vainoamista kummittelemalla. Candelaa pidetään hulluna, kun hän joka ilta tanssii miehensä karkottamiseksi. Hän saa selville, että mies kuoli tämän rakastajattaren, romanityttö Lucian, aviomiehen tappamana. Hän juonittelee Lucian tapaamaan kummittelevaa miestään, ja kuolleen miehen sielu tyyntyy rakastuessaankin taas Luciaan. Näin Candela ja Carmelo ovat lopultakin vapaita ja onnellisia.[1][2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Flamencotanssi ja orkesterimusiikki yhdistyvät Kuopion kaupunginorkesterin konsertissa Kuopion musiikkikeskus. 15.03.2019. Viitattu 19.7.2021.
  2. Ewen, Davis: ”Scenarios of Twenty-Five Famous Ballets”, The Home Book of Musical Knowledge. Englewood Cliffs, New Jersey: Grolier, Prentice-Hall, 1954.