Teknologiapuisto Noheva

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Noheva)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä tieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.


Savonlinnan Teknologiapuisto Noheva
Kotipaikka Savonlinna, Suomi
Toimiala Tekniikan tutkimus ja kehittäminen
Kotisivu www.noheva.fi

Teknologiapuisto Noheva on Savonlinnassa sijaitseva puunjalostuksen, metsäteollisuuden, biotalouden sekä ympäristö- ja energiatekniikan teknologiapuisto. Se perustettiin vuonna 2004.

Nohevassa toimii teollisen puu- ja hybridirakentamisen testauslaboratorio sekä kuidun hyödyntämisen tutkimuskeskittymä. Se tekee yhteistyötä Xamkin, Aalto-yliopiston ja Jyväskylän yliopiston kanssa. Lisäksi teknologiapuiston yhteydessä toimii LUKEn kasvullisen lisäyksen yksikkö ja tutkimuskeskus. Tulevaisuuden painopisteitä ovat hiilen talteenotto ja puhdas energia sekä alusta- ja kiertotalous.

Nohevan kuitulaboratoriossa kehitetään ja pilotoidaan ratkaisuja ja teknologiaa muun muassa selluteollisuuden tarpeisiin. Kiertotalouden prosesseja sovelletaan myös selluloosasta valmistettavien fossiilittomien tuotteiden kehittämiseen ja poistotekstiilien käsittelyyn. Kuitulaboratoriossa on kuitu-, vesi- ja jätevesilaboratorio sekä pilotointilaitteistoja tehdasmittakaavaiseen testaamiseen ja tuotekehitykseen.

Teknologiapuistossa työskentelee (2023) noin 300 työntekijää. Tutkimus- ja tuotekehityshenkilöstöä alueella on noin 50 ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun insinööriopiskelijoita noin 100.

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Teknologiapuisto Noheva.