Ninni Korkalo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ninni Korkalo
Henkilötiedot
SyntynytHelsinki, Suomi
Kansalaisuus Suomi
Ammatti Kuvataiteilija
Aiheesta muualla
Kotisivu

Ninni Korkalo (s. 1982 Helsinki) on suomalainen kuvataiteilija, joka työskentelee mediataiteen ja liikkuvan kuvan parissa. Hän valmistui kuvataiteilijaksi Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulusta 2008 ja taiteen maisteriksi Lapin yliopistosta 2014[1][2]. Korkalon teosten pohjana on uteliaisuus ja armollisuus ihmisyyttä, itseä ja toisia kohtaan. Hänen teoksiaan on nähty kotimaassa, Euroopassa, Afrikassa, Yhdysvalloissa, Venäjällä, Etelä-Amerikassa ja Aasiassa. Ninni Korkalo on AV-arkin, Piste Kollektiivin ja Muu ry:n jäsen[3].

Teoksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Mission Self Love, 2020, lyhytelokuva / videoteos, kesto 6 min 10 sek. Pääosassa Sari Lilliestierna (Barbarella). Käsikirjoittaja & ohjaaja Ninni Korkalo, kuvaaja Sami Sänpäkkilä, lavastaja Anna Elo, äänittäjä Tyko Tuulivaara, äänisuunnittelija Jyri Pirinen, tuottaja Tuuli Penttinen-Lampisuo. Levittäjä: AV-arkki.
  • Black, Red, White Diaries, 2018, lyhytelokuva / videoteos, kesto 9 min 45 sek. Pääosissa Ninni Korkalo ja Gaia Rodrigues (Lumikit). Käsikirjoittaja, kuvaaja, leikkaaja, ohjaaja & tuottaja Ninni Korkalo, leikkaaja & äänisuunnittelija Panu Johansson. Levittäjä: Av-arkki.
  • Anonyymit onnelliset, 2016, yhteisöllinen videoteos, tekijät Ninni Korkalo, Tuomas Korkalo, Ann-Mari Huhtanen ja Janne Rosenvall.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Korkalo, Ninni Kuvataiteilijamatrikkeli – Suomen Taiteilijaseura. Viitattu 4.8.2022.
  2. NINNI KORKALO - BIO korkalo.info. Arkistoitu 1.9.2018. Viitattu 4.8.2022.
  3. Ninni Korkalo – AV-arkki www.av-arkki.fi. Viitattu 4.8.2022.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]