Tuuli Penttinen-Lampisuo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tuuli Penttinen-Lampisuo
Henkilötiedot
SyntynytTampere
Kansalaisuus Suomi
Ammatti Tuottaja
Puoliso Marko Lampisuo
Muut tiedot
KoulutusTaiteen maisteri
Aiheesta muualla
Kotisivu

Tuuli Penttinen-Lampisuo (s. 1969 Tampere) on suomalainen tuottaja ja taidekriitikko. Hän työskentelee yhteistyössä taiteilijoiden kanssa taide- ja mediataideprojekteissa ja elokuvatuotannoissa. Penttinen-Lampisuo on kirjoittanut taiteesta säännöllisesti muun muassa Satakunnan Kansaan vuodesta 2013.

Henkilöhistoria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Penttinen-Lampisuo opiskeli piirtäjä-artesaaniksi Pirkanmaan käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa (1992) ja medianomiksi (AMK) Tampereen ammattikorkeakoulussa (2002). Taiteen maisteriksi (visuaalisen kulttuurin maisteriohjelma) hän valmistui Aalto-yliopistosta (2012).

Penttinen-Lampisuo on tuottanut lukuisia taideteoksia, näyttelyitä ja hankkeita. Hän on työskennellyt muun muassa Henrietta Lehtosen, Marko Lampisuon, Ninni Korkalon ja Hanna Haaslahden kanssa. Hän on ollut mukana hoitolaitoksissa ja rakennuskohteissa toteutettavissa taideprojektekteissa[1]. Vuonna 2021 ilmestyi Penttinen-Lampisuon toimittama, Nokia Arenan rakennusvaiheista kertova Kansi ja Areena -kirja yhteistyössä Taideosasto-työryhmän kanssa[2]. Vuosina 2021–2023 Penttinen-Lampisuo toimii hanketuottajana MEHI – Mediataiteen historia Suomessa -hankkeessa[3].

2000-luvulla Penttinen-Lampisuo on työskennellyt muun muassa Satakunnan taidetoimikunnan taiteen tuottamisen läänitaiteilijana, Suomalaisen mediataiteen levityskeskus AV-arkki ry:n tuottajana (2002–2004), Turun yliopiston kulttuurituotannon tuntiopettajana, Kallo Works osk:ssa osuuskuntayrittäjänä ja AVEKissa tuotantoneuvojana. Vuosina 1994–1998 hän työskenteli taidevedostajana Grafiikanpaja Himmelblaussa.

Penttinen-Lampisuo on Suomen arvostelijain liitto SARV:n ja WIFT Finlandin jäsen, sekä Rajataide ry:n ja Galleria Rajatilan perustajajäsen.

Vuonna 2020 Penttinen-Lampisuo perusti tuotantoyhtiö Poike Production. Se on erikoistunut elokuvan ja mediataiteen tuottamiseen ja taiteen asiantuntijapalveluihin. Poike Production asiakkaita ovat muun muassa Sanoma Media ja Tampereen kaupunki, ja yhteistyökumppaneita keskeiset mediataidetoimijat Suomessa, kuten AV-arkki, Fantomatico[4], Testifilmi[5] ja Suomen Mediataideverkosto[6]. Poike Productio on Audiovisual Producers Finland APFI:n jäsen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. LiikKUVAT — Videotaidetta hoitolaitoksiin liikkuvat.fi. Viitattu 4.8.2022.
  2. Taideosasto - Taidehankkeiden asiantuntija Taideosasto - Taidehankkeiden asiantuntija. Viitattu 4.8.2022.
  3. MEHI – Mediataiteen historia Suomessa -hanke Suomen Mediataideverkosto ry. Viitattu 4.8.2022.
  4. Fantomatico Fantomatico.
  5. Elokuvayhtiö Testifilmi Oy testifilmi.fi.
  6. Suomen Mediataideverkosto ry media-art-finland.fi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]