Nicole Garcia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nicole Garcia 2007

Nicole Garcia (s. 22. huhtikuuta 1946 Oran, Algeria) on ranskalainen näyttelijä ja elokuvaohjaaja.

Garcia opiskeli näyttelijäksi ja sai ensimmäisen elokuvaroolinsa Jean Giraultin filmissä Le gendarme se marie (1968). Seuraavat elokuvaroolit olivat yhä suurempia, kuten tv-elokuva La mort d'un enfant (1974) ja Duelle (une quarantaine) (1976). Hän kohosi Ranskassa 1970-luvun lopulla varsin tunnetuksi elokuvatähdeksi ja näytteli myös lukuisissa tv-elokuvissa.[1] Vuonna 1979 valmistuneesta filmistä Henkien taistelu (Le cavaleur) Garcia sai César-palkinnon parhaasta naissivuosasta.

Alain Resnais’n vuonna 1980 ohjaama Amerikan setä (Mon oncle d’Amérique) oli kokeellinen elokuva, ja Michel Devillen Kuolema ranskalaisessa puutarhassa (Péril en la demeure, 1985) tuotti hänelle César-palkinnon ehdokkuuden parhaaksi naispääosan esitykseksi ja Serge Leroyn Totuuden hinta (Le 4ème pouvoir, 1985) parhaan naispääosan palkinnon Montréalin elokuvajuhlilla.

Elokuvaohjaajana Garcia on toiminut 1980-luvulta alkaen. Vuonna 2006 valmistunut Garcian ohjaus Charlie sanoo (Selon Charlie) tunnetaan Suomessa Minna Haapkylän roolityöstä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Porträt der Schauspielerin Nicole Garcia. Thomas Staedli. Viitattu 7.4.2018.(saksaksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Nicole Garcia.