Nick St. Nicholas

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nick St. Nicholas (2007)

Nick St. Nicholas (synt. Klaus Karl Kassbaum) (28. syyskuuta 1945 Plön, Saksa) on saksalais-syntyinen kanadalainen basisti.

St. Nicholas muutti perheineen Torontoon Kanadaan toisen maailmansodan jälkeen. 1960-luvun puolivälissä hän toimi basistina The Sparrows-yhtyeessä, josta muodostui myöhemmin Steppenwolf. Sparrowsin hajottua hän liittyi kalifornialaiseen T.I.M.E.-yhtyeeseen yhden levyn ajaksi.

Vuonna 1969 St. Nicholas liittyi suosionsa huipulla olevaan Steppenwolfiin korvaten eronneen basistin Rushton Moreven. Hän oli mukana menestyneillä albumeilla kuten Monster ja Steppenwolf Live. St. Nicholas erotettiin yhtyeestä vuonna 1970 epämääräisen käyttäytymisen ja ailahtelevan soittovireen johdosta.

St. Nicholas perusti Steppenwolfin uudelleen vuonna 1977 keikkaillen lähinnä klubeissa ja ravintoloissa vaihtelevien kokoonpanojen kanssa, ja lopulta hän joutui luopumaan nimestä John Kayn nostaman oikeusjutun takia vuonna 1980.

Nykyään Nick St. Nicholas soittaa World Classic Rockers-yhtyeessä, joka koostuu 1960-1970-luvuilla vaikuttaneista soittajista.