News Corporation

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
News Corporation

News Corporation-logo.svg

Yritysmuoto Julkinen osakeyhtiö
Perustettu 1979
Lakkautettu 2013
Toimitusjohtaja Rupert Murdoch
Kotipaikka New York City, New York, Yhdysvallat
Toimiala Joukkoviestintä
Kotisivu www.newscorp.com

News Corporation oli amerikkalainen, kansainvälisesti toiminut media-alan yritys. Se oli markkina-arvolla mitattuna maailman toiseksi suurin mediayhtiö vuonna 2011, ja kolmanneksi suurin viihdeyhtiö 2009. Yritys omisti muun muassa Fox Broadcasting Company -televisioyhtiön, 20th Century Fox -elokuvastudion, Myspace-internetyhteisösivuston, Dow Jones & Company -kustannusyhtiön, joka tunnetaan muun muassa Wall Street Journal -sanomalehdestä, sekä lukuisia muita sanoma- ja aikakauslehtiä.

News Corporation omisti myös News of the World -lehden, jonka viimeinen numero ilmestyi 10. heinäkuuta 2011. Lehti ryvettyi salakuunteluskandaalin vuoksi ja tahrasi myös emoyhtiön, joka joutui perumaan ostotarjouksena BSkyB-satelliittikanavasta. Kauppa oli jo muutenkin herättänyt vastustusta.[1][2]

Yhtiö jaettiin kahtia 28. kesäkuuta 2013, kun alkuperäinen News Corporation nimettiin uudelleen 21st Century Foxiksi, ja siihen kuuluu elokuvayhtiöt ja tv-kanavat. Lehtien ja kirjojen kustantajaksi perustettiin uusi News Corp -nimeä kantava yritys.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suvi Turiainen, Skandaalilehti kaatui omaan skandaaliinsa, Helsingin Sanomat 8.7.2011 sivu A 13
  2. News Corp perui tarjouksensa BSkyB-yhtiöstä, Yle.fi/uutiset, viitattu 14.7.2011

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.