Netposti

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta NetPosti)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Netposti on Postin ylläpitämä, Internetissä toimiva sähköinen palvelu, jonka avulla yritykset ja muut yhteisöt sekä viranomaiset voivat lähettää viestejä asiakkailleen elektronisessa muodossa, esimerkiksi laskuja, palkkalaskelmia, kirjeen muodossa olevia viestejä (kirjekopioita) tai tiedotteita. Tällaisen viestin vastaanottaja voi myös arkistoida kaiken saamansa aineiston maksuttomasti. Netposti ei ole sähköposti vaan Postin tarjoama maksuton sähköinen vaihtoehto postilaatikolle ja mappiarkistoille. Netposti ei myöskään nimestään huolimatta ole Postilaissa tarkoittu postipalvelu.

Netpostiin voivat lähettää viestejä ainoastaan palveluun rekisteröityneet yritykset ja organisaatiot. Tällä tavoin on varmistettu, ettei Netpostin kautta tule roskapostia eivätkä tietokonevirukset pääse leviämään. Myös vastaanottajien on oltava rekisteröityneitä, mikä edellyttää henkilöllisyyden todistamista esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla. Netpostin käyttö on turvattu SSL-yhteydellä.

Tilastoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2013 tammikuussa Netpostiin oli rekisteröitynyt 8 000 yritystä ja yhteisöä postin lähettäjiksi sekä 440 000 yksityishenkilöä vastaanottajiksi.

Netpostin kautta toimitetaan vuodessa yli 11 miljoonaa sähköistä viestiä. Yli 8 000 erilaista viranomaislomaketta on saatavissa Netpostin kautta. Netpostin kautta voi lukea yli 200 näköislehteä, joista osa on maksuttomia.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]