Native Tongue

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Native Tongue
Poison
Studioalbumin Native Tongue kansikuva
Studioalbumin tiedot
 Nauhoitettu  1992
A&M Studios, Hollywood
 Julkaistu 8. helmikuuta 1993[1]
 Tuottaja(t) Richie Zito
 Tyylilaji glam metal
 Levy-yhtiö Capitol Records
Listasijoitukset

Yhdysvaltain lippu 16.[2]

Poisonin muut julkaisut
Swallow This Live!
1991
Native Tongue
1993
Their Greatest Hits 1986-1996
1996
Singlet albumilta Native Tongue
 1. Stand
  Julkaistu: 4. tammikuuta 1993
 2. Until You Suffer Some
  Julkaistu: 28. maaliskuuta 1993
 3. Body Talk
  Julkaistu: toukokuu 1993

Native Tongue on Poisonin neljäs studioalbumi, joka julkaistiin 8. helmikuuta 1992.[1] Albumi oli parhaimmillaan 16. sijalla Billboard 200 -listalla.[2] RIAA myönsi albumista kultalevyn yhtyeelle 21. huhtikuuta 1993. Albumin listamenestyksistä huolimatta se oli suurimmalle osalle yhtyeen kuuntelijoista pettymys, sillä albumilla on paljon vaikutteita funk- ja bluesmusiikista. Nämä vaikutteet olivat kulkeutuneet yhtyeeseen lähinnä uuden kitaristin, Richie Kotzenin kautta.

Musiikillinen tyyli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Poison kiinnitetään automaattisesti musiikkityylinsä puolesta 1980-luvun glam metal -yhtyeiden kärkikastiin. Yhtyeen uusi kitaristi, Richie Kotzen toi yhtyeeseen kuitenkin vaikutteita omista tyylilajeistaan, kuten funkista ja bluesista. Tämä oli yksi syy siihen, miksi yhtyeen kuuntelijat jakautuivat 1990-luvun puolessavälissä kahteen osaan. Esimerkiksi ”The Scream” -kappaleessa ei ole Poisonille tyypillisiä voimasointuja, sillä ne vaihdettiin helpompaan funk-näppäilyyn.

Tuotanto ja mainostaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Native Tongue on Poisonin ainoa studiojulkaisu, jolla alkuperäisen kitaristin, C.C. DeVillen, paikannut Richie Kotzen on mukana. Kotzenin tyyli oli huomattavan erilainen kuin edeltäjänsä. Kotzenin panos albumilla oli hyvin suuri, ja se on kuultavissa hyvin myös levyn kappaleissa, jotka hallitsivat albumia huolimatta siitä, että yhtye on kirjoittanut jokaisen kappaleen yhteistyössä.

Kotzen erotettiin albumin kiertueen jälkeen. Kotzenilla oli ollut suhde yhtyeen rumpalin, Rikki Rockettin vaimon kanssa. Tulevilla Poisonin albumeilla tyyli palasi takaisin rajumpaan musiikkimateriaaliin. Kotzen on kommentoinut myöhemmin seuraavasti: ”Poisonissa ollessani unohdin olevani muusikko, sillä tunsin olevani enemmän alainen.” Negatiivinen ajattelutapa johtuu todennäköisesti Rockettin ja Kotzenin riitelystä. Kotzenin mielestä Rockett pilasi yhtyeen hengen ja maineen.

Albumi nauhoitettiin ja miksattiin Hollywoodissa sijaitsevalla A&M Studiosilla. Osa levystä nauhoitettiin myös Kalifornian Cagona Parkissa sijaitsevassa Rumbo Recorders-studiossa. Albumin tuotti lukuisia yhtyeitä ja artisteja tuottanut Richie Zito. Levy omistettiin Van Halen -yhtyeen kiertuemanagerille Scotty Rossille ja Poisonin entiselle kitaristille C.C. DeVillelle. Hyvistä listasijoituksista ja kultalevyrajasta huolimatta levy on myöhemmin saanut hyvin huonoja arvosteluita, ja se on joillekin kuuntelijoille edelleen Poisonin huonoin albumi. Allmusic-sivusto antoi albumille arvion 2/5.

Native Tongue World Tour-maailmankiertue mainosti levyä.

Kappaleiden taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Native Tongue jatkaa kappaleiden sanoituspohjalta siitä, mihin yhtyeen edellisellä studiolevyllä, Flesh & Bloodilla jäätiin. Kappaleiden teemoina ovat esimerkiksi taistelu epäoikeuksia vastaan. Tämä on huomattavissa kappaleissa "Stand" ja "The Scream". Osa kappaleista kertoo surullisesti päättyvistä rakkaustarinoista ("Until You Suffer Some (Fire and Ice", "7 Days Over You" ja "Theatre of Soul"). Kappale "Stay Alive" käsittelee ihmisten sisäisiä ongelmia, ja kappaleen sanotaankin kuvaavan hyvin Poisonin kivikkoista aikaa.

Kappale "When Whip Comes Down" julkaistiin "Stand"-singlen B-puolella.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Native Tongue
 2. The Scream
 3. Stand
 4. Stay Alive
 5. Until You Suffer Some (Fire and Ice)
 6. Body Talk
 7. Bring It Home
 8. 7 Days Over You
 9. Richie's Acoustic Thang
 10. Ain't That the Truth
 11. Theatre of the Soul
 12. Strike Up the Band
 13. Ride Child Ride
 14. Blind Faith
 15. Bastard Son of a Thousand Blues

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arvostelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkialbumiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.