Natalia Castrén

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
J. L. Runebergin perhettä ja sukua Kroksnäsin kesäasunnon portailla. Natalia Castrén istumassa toinen oikealta. Vasemmalla toisessa rivissä J. L. Runeberg, Fredrika Runeberg ja Carolina Tengström. Oikealla seisomassa Robert Castrén.

Lovisa Natalia Castrén (o.s. Tengström; 24. joulukuuta 1830 Helsinki22. marraskuuta 1881 Helsinki) kuului 1800-luvun keskeisiin kulttuurisiin ja aatteellisiin verkostoihin niin sukunsa kuin tuttavapiirinsä kautta.

Natalia Castrénin isä oli filosofian professori Johan Jakob Tengström ja äiti Sofia Magdalena af Tengström, arkkipiispa Jacob Tengströmin tytär. Hänen äitipuolensa oli Carolina Tengström, joka oli Fredrika Runebergin sisar. Johan Ludvig Runeberg kuului Natalia Castrénin sukupiiriin.

Hän oli lokakuusta 1850 naimisissa kielitieteilijä Matthias Alexander Castrénin kanssa, joka kuitenkin kuoli jo puolitoista vuotta myöhemmin. Heidän ainoa lapsensa oli lehtimies ja historioitsija Robert Castrén.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Venla Sainio: Natalia Castrén Kansallisbiografia-verkkojulkaisu (maksullinen). 6.6.2003. Helsinki: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.