Naisten Pankki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Naisten Pankki on vapaaehtoisten verkosto, jonka kerää varoja kehitysmaiden naisten toimeentulon parantamiseksi kestävän kehityksen periaattein. Varoilla tuetaan naisten ammatti- ja yrittäjäkoulutusta, työkalujen ja materiaalin hankintaa sekä naisten oikeuksien ja aseman parantamista.

Kirkon Ulkomaanapu verkostoineen auttaa etsimään avustuskohteet sekä valvomaan niitä. Se myös hallinnoi Naisten Pankin varoja. Kohteiden valintaan ei vaikuta uskonto, etninen tausta, sukupuolinen suuntautuminen tai poliittinen vakaumus.

Pankin synty[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naisten Pankki on suomalainen keksintö. Se sai alkunsa Liberiassa tammikuussa 2007 vierailleiden suomalaisten naisten ja Kirkon Ulkomaanavun yhteistyönä. 15 naisen ryhmä tutustui Liberiassa naisten asemaan ja sen seurauksena he päättivät perustaa Naisten Pankin. Perustajajäsenet olivat Anne Valsta, Anni Vepsäläinen, Antti Pentikäinen, Kirsi Saloranta, Leena Majander, Marianne Heikkilä, Marjatta Rasi, Merja Ylä-Anttila, Minna Varajärvi, Päivi Sihvola, Raija Kemiläinen, Saara Rastio, Satu Mehtälä, Tarja Kantola ja Tarja Virmala

Pankin toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naisten Pankin toimintaa voi tukea esimerkiksi ostamalla osakkeita tai Ammatteja sekä muita aineettomia lahjoja.  antamalla merkkipäivälahjoituksen, liittymällä kuukausilahjoittajaksi tai lahjoittamalla työpanostaan tekemällä vapaaehtoistyötä.

Naisten Pankin tämänhetkiset avustuskohteet löytyvät Naisten Pankin verkkosivuilta.

Naisten Pankilla on eri puolilla Suomea paikallisryhmiä, jotka järjestävät tapahtumia ja toimintaa vapaaehtoisvoimin. Tietoja paikallisryhmistä ja liittymisestä vapaaehtoiseksi löytyy täältä.

Naisten Pankin toimintaa tukee lukuisat vapaaehtoiset yritykset ja yhteisöt eri puolella Suomea. Vapaaehtoiset järjestävät erilaisia tapahtumia, kuten konsertteja, kirpputoreja, naisten iltoja ja Kävele Naiselle Ammatti -tempauksia. Naisten Pankki on mukana myös monissa muiden järjestämissä tapahtumissa.

Naisten Pankin toiminta on läpinäkyvää ja tehokasta. Työn tuloksia ja Naisten Pankin lukuja voi tarkastella täällä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naisten Pankki

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]