Nähtävyys

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Eiffel-torni Pariisissa Ranskassa on suosittu nähtävyys. Vuosittain noin seitsemän miljoonaa matkailijaa vierailee siellä.

Nähtävyys on kohde, jonka luona matkailijat vierailevat. Nähtävyyden luokse halutaan mennä esimerkiksi sen kulttuurisen arvon, historiallisen merkittävyyden, luonnonmuodostuman tai rakennelman kauneuden tai huvimahdollisuuksien vuoksi.

Nähtävyyksiä ovat esimerkiksi patsaat, muistomerkit ja haudat, historialliset taistelutantereet, erilaiset museot, eläintarhat, kasvitieteelliset puutarhat ja arboretumit, rakennukset ja rakennelmat (kirkot, kartanot, linnat, sillat, pilvenpiirtäjät), luonnonpuistot ja kansallispuistot. Myös paikalliset tapahtumat, kuten musiikkijuhlat, ovat nähtävyyksiä.lähde?

Nähtävyydet ovat turismin kannalta oleellisia, sillä ne vetävät matkailijoita puoleensa, ja nähtävyyksien ympärille on tavallisesti kehittynyt liiketoimintaa. Nähtävyys saattaa olla maksullinen, sen luokse järjestetään maksullisia retkiä ja paikan päällä tarjotaan maksullisia opastettuja kierroksia. Nähtävyyksien luona saatetaan myydä muistomerkkejä sekä tarjota majoitus- ja ravintolapalveluita.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kulttuuriin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.