Myrskyturkki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Myrskyturkki on Soturikissat-kirjasarjassa esiintyvä fiktiivinen kissahahmo, joka asuu Jokiklaanissa, josta muuttaa myöhemmin Kuohuvan Veden Heimoon, Myrskyklaaniin ja lopulta takaisin heimoon. Myrskyturkki muuttaa heimoon kirjassa Aamunkoi. Hän saa pentuja heimokissa Puron (Puro Jossa Pikkukalat Uivat) kanssa.

Myrskyturkki
Väri Tummanharmaa
Silmien väri Meripihka
Emo Hopeavirta
Ottoemo Sammalturkki
Isä Harmaaraita
Sisarukset Sulkahäntä
Puolisisarukset Kukkasade, Varpuloiste, Kimalaisraita
Kumppani Puro Jossa Pikkukalat Uivat
Pennut Mänty Joka Tarraa Kallioon ja Kiuru Joka Laulaa Aamulla
Klaani/heimo Jokiklaani, Kuohuvan Veden Heimo, Erakko, Myrskyklaani, Kuohuvan Veden Heimo, Kulkukissa
Lojaalius Jokiklaani (ennen), Myrskyklaani (ennen), Kuohuvan Veden Heimo, Tähtiklaani, Väärätähti (ennen), Leoparditähti (ennen), Tulitähti (ennen), Kivistänäkijä

Kulkukissa (ennen),

Ensiesiintyminen Tuli ja jää (engl. Fire and ice)

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pentuna[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjassa Salaisuuksien metsä Myrskyturkki, silloinen Myrskypentu, syntyi siskonsa Sulkapennun kanssa joen rannalle Soturilakia rikkovassa suhteessa, koska heidän vanhempansa olivat eri klaaneissa: heidän emonsa Hopeavirta oli Jokiklaanista ja isänsä Harmaaraita Myrskyklaanista. Hopeavirta kuitenkin kuoli synnytykseen, vaikka apuna olikin kaksi Myrskyklaanilaista, Harmaaraidan hyvä ystävä Tulisydän ja Myrskyklaanin parantajaoppilas Tuhkatassu. Aluksi pentujenkin luultiin kuolleen, mutta ne selvisivät hengissä. Hopeavirran kuoleman jälkeen Myrskypentu ja Sulkapentu asuvat Myrskyklaanissa, mutta lopulta, kun pennuista tulee kiistaa, Harmaaraita lähtee pentujen kanssa Jokiklaaniin. Myrsky nousee-kirjassa, metsäpalon jälkeen, Myrskypentu ja Sulkapentu nähdään kun he hyppäävät Harmaaraidan päälle kun hän näyttää Tulisydämelle miten pennut voivat. Pennut sanovat haistaneen Harmaaraidan tulevan pentutarhaan. He haluavat tavata Tulisydämen, koska käy ilmi että Harmaaraita on puhunut hänestä paljon pennuilleen. Pian Sammalturkki kutsuu pentuja takaisin pentutarhaan, koska pian rupeaisi satamaan. Harmaaraita sanoo, että Myrskypentu on vahva yksilö ja hänen siskonsa on kuin hänen emonsa, Hopeavirta.

Oppilaana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjassa Vaarallinen polku Myrskypennusta tulee oppilas, Myrskytassu, ja hän saa mestarikseen Jokiklaanin varapäällikön, Kiviturkin. Myöhemmin Harmaaraita joutuu palaamaan Myrskyklaaniin Leoparditähden käskystä, mutta Sulkatassu ja Myrskytassu jäävät Jokiklaaniin.

Soturina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keskiyö-kirjassa, kun Sulkahäntä valitaan tekemään matka auringonpesälle, Myrskyturkki lähtee tämän mukaan jotta Sulkahäntä olisi turvassa. Kuunnousu-kirjan alussa on pieniä vihjeitä siitä, että Myrskyturkki olisi rakastunut Oravatassuun. Hän kuitenkin hylkää tunteensa tätä kohtaan rakastuttuaan Puroon. Kirjassa Aamunkoi Myrskytyrkki liittyy Kuohuvan Veden Heimoon, koska hän on rakastunut heimon naaraaseen nimeltä Puro Jossa Pikkukalat Uivat. Auringonlasku-kirjassa Myrskyturkki ja Puro saapuvat Myrskyklaaniin juuri mäyrien hyökkäyksen jälkeen. He auttavat klaania rakentamaan pesät uudelleen ja he hankkivat myös runsaasti tuoresaalista. Tämän jälkeen he päättävät palata Jokiklaaniin. Tulitähti lähettää Vatukkakynnen tehtävälle ja tämä törmää sattumalta Myrskyturkkiin ja Puroon. Puro saa oravan kiinni Varjoklaanin reviiriltä. Haukkahalla sattuu näkemään tämän ja vie kaksikon Leoparditähden puheille. Vatukkakynsi ei halua lähteä kotiin vaan seuraa kolmikkoa. Leirissä Haukkahalla provosoi Myrskyturkkia ja saa kollin hyökkäämään. Leoparditähti kauhistuu tästä ja karkottaa Myrskyturkin ja Puron. Vatukkakynsi vie kissat Myrskyklaaniin. Seuraavana aamuna Hiiriturkki on käskenyt klaanin koolle. Hän ja Tomuturkki sanovat, että Myrskyklaanista on tulossa puoliverinen sillä se on ottanut Myrskyturkin ja Puron sekä Kaunokaisen joukkoonsa. Myrskyturkki kuuntelee vaiti Myrskyklaanin kissojen väittelyitä. Karkotus-kirjassa tulee ilmi, että Kivistänäkijä on karkottanut Myrskyturkin ja Puron, jonka takia he menivät Myrskyklaaniin kirjassa Iltahämärä. He kuitenkin palaavat vuorille klaanikissojen kanssa auttamaan heimokissoja Juovan ja kulkukissojen karkottamisessa.