Multimediaviesti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Siemens M65 tukee monien muiden matkapuhelinten tavoin MMS:ää

Multimedia Messaging Service (MMS) on matkapuhelinverkon palvelu, jossa viesteihin voidaan liittää multimediaobjekteja kuten kuvia, ääntä, videota ja muotoiltua tekstiä.

MMS on seuraavan sukupolven versio vain tekstiä sisältävästä Short Message Service (SMS) -viestijärjestelmästä (eli tekstiviestistä) ja se on suunniteltu toimimaan pakettikytkentäisten verkkopalveluiden (GPRS) yhteydessä. MMS on saatavilla myös uudempien sukupolvien verkoissa. MMS:n standardin ovat laatineet 3GPP, 3GPP2 ja Open Mobile Alliance (OMA).

Lähes kaikki markkinoilla olevat värinäytölliset puhelimet tukevat MMS:ää, kuten kaikki matkapuhelinliittymien tarjoajatkin. Palveluntarjoajista riippuen MMS-palvelun markkinointinimet tosin vaihtelevat MMS-palvelusta multimediapalveluun tai multimediasanomapalvelusta multimediaviestinvälityspalveluun.

MMS-viestit ovat joillain operaattoreilla kotimaassa maksuttomia ja useimmat operaattorit veloittavat ulkomaille lähetetyistä MMS-viesteistä kappalehinnan. Monet käyttävät nykyään MMS-viestien sijaan pikaviestinpalveluita, joista operaattorit veloittavat vain datankulutuksen verran.

Tämä tietotekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.