Mount San Antonio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mount San Antonio
Mount San Antonio (Mount Baldy), California.jpg

Kuva Mount San Antonion etelärinteeltä vuonna 2010.

Sijainti
Vuoristo
Korkeus merenpinnasta
3 068 m
Prominenssi
1 897 mView and modify data on Wikidata
Koordinaatit

Mount San Antonio, puhekielessä myös Mount Baldy, on San Gabriel Mountainsin korkein huippu Kaliforniassa ja samalla Los Angelesin piirikunnan korkein kohta. Vuoren toisinaan lumipeitteisen huipun voi nähdä kirkkaalla säällä. Huippu on pyramidin muotoinen ja sen eteläinen rinne on huomattavasti pohjoista jyrkempi. Huipulle johtaa useita vaellusreittejä jokaisesta ilmansuunnasta.

Maantiede[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mount San Antoniolla, tai kuten paikalliset sitä kutsuvat, Mount Baldylla, on kaksi huippua. Primäärinen huippu kohoaa 3 068 metrin (10 064 ft) korkeuteen, ja sekundäärinen huippu, West Baldy 3 044 metrin (9 988 ft) korkeuteen. Vuori on myös Los Angelesin ja San Bernadinon piirikuntien raja ja kuuluu Angelesin kansallispuistoon (Angeles National Forest). Vuoren etelärinteeltä vedet laskevat San Antonio Creek'iin ja pohjoisrinteeltä Lytle Creek'iin. Molemmat ovat osa Santa Anan vedenjakaja-aluetta. San Antonio Creek virtaa syvässä kanjonissa ja siinä on useita vesiputouksia, viimeisin niistä korkeudeltaan 23 metriä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä vuoriin, vuoristoihin tai muihin maankohoumiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.