Moon Child

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Moon Child
MOON CHILD
ムーンチャイルド
Ohjaaja Takahisa Zeze
Käsikirjoittaja
Tuottaja Takashi Hirano
Säveltäjä Gackt
Kuvaaja Takahide Shibanushi
Leikkaaja Masahiro Onaga
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Japani
Levittäjä Shochiku
Netflix
Ensi-ilta 2003
Kesto 120 min
Alkuperäiskieli japani, kiina, englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Moon Child (jap. ムーンチャイルド) on Suomessa julkaisematon japanilainen elokuva vuodelta 2003, jonka pääosissa nähdään muun muassa j-rocktähdet Camui Gackt (ex-Malice Mizer) ja HYDE (L'Arc~en~Ciel). Elokuva sijoittuu synkkäsävyiseen lähitulevaisuuteen, ja sen pääjuonen muodostaa yakuza-tyylinen toiminta höystettynä romantiikalla ja vampyyreillä.

Juonikuvaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sho on orpo, joka elää Mallepan ankarilla kaduilla isoveljensä Shinjin ja ystävänsä Toshin kanssa. Eräänä päivänä pojat varastavat eräältä mieheltä täynnä rahaa olevan salkun, ja paettuaan takaisin piilopaikkaansa ränsistyneeseen rakennukseen Sho löytää varjossa lojuvan miehen. Hän pelastaa miehen auringonvalolta, joka saa tämän käden savuamaan, vieden hänet syvemmälle rakennuksen uumeniin. Kiinalainen mies, jonka rahat pojat varastivat, löytää kuitenkin heidän piilopaikkansa, ja saapuu paikalle juuri kun Toshi ja Shinji ovat saaneet avattua salkun. Toshi pakenee, ja kiinalaismies ampuu Shinjia jalkaan, aiheuttaen tälle elinikäisen vamman, käskien sen jälkeen Shon hakemaan paenneen ystävänsä. Kun Sho juoksee huhuilemassa kadonneen Toshin perään, kuuluu takaa karmaiseva huuto; orpopojan auringonvalosa pelastama mies onkin vampyyri, Kei.

Sho ja Kei ystävystyvät, ja taistelevat yhdessä Toshin kanssa paremmasta elannosta. Toshi työskentelee Happy Pizza -nimisessä pizzeriassa, ja vie huumaavia pizzoja sovittuun paikkaan, jonka jälkeen Sho ja Kei hoitavat homman loppuun ryöstämällä rahat. Shinjillä on kalakauppa, mutta hän käyttää päivänsä paremmin pilvenpoltteluun.

Eräällä ryöstökeikallaan Sho ja Kei kohtaavat Sonin, taiwanilaisen miehen, joka on tullut kostamaan mykän siskonsa Yi-Chen puolesta tämän raiskanneille miehille. Sho, Kei ja Son liittoutuvat taistelussa, ja niin heistä sekä Toshista ja Yi-Chestä muodostuu viisikko, jonka päivät näyttävät hetken aikaa onnellisilta. Mutta Mallepan kadut ovat liian raa'at, ja etnisten ryhmien muodostamien jengien välisiltä taisteluilta on mahdotonta välttyä, jos tahtoo nousta nokkimisjärjestyksessä ylöspäin.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Gackt Camui  Sho  
 Hideto Takarai (HYDE)  Kei  
 Tarō Yamamoto  Toshi  
 Lee-Hom Wang  Son  
 Zeny Kwok  Yi-Che  
 Anne Suzuki  Hana  
 Etsushi Toyokawa  Luka  
 Ryo Ishibashi    
 Susumu Terajima    
 Li Li-chun    

Lähde: [1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Moon Child AllMoviessa. (englanniksi) Viitattu 28.5.2021.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]