Milko Vesalainen

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Milko Vesalainen (s.1970) on suomalainen huilisti, kuvataiteilija ja intendentti. Vesalainen on Lappeenrannan kaupunginorkesterin intendentti ja Lappeenrannan valtakunnallisten laulukilpailujen sekä Laulavan Lappeenrannan toiminnanjohtaja. Hän toimi Hyvinkään Orkesterin intendenttinä vuosina 1994-2006, jolloin Hyvinkään Orkesteri pääsi ensimmäisenä uutena klassisen musiikin ammattiorkesterina lakisääteisen valtionosuuden piiriin vuonna 2005. Hän on myös ammattihuilisti ja huilunsoitonopettaja, joka on opiskellut huilunsoittoa muun muassa Timo Pulakan, Olli Pohjolan ja Ilpo Mansneruksen oppilaana. Hän on ollut Suomen Sinfoniaorkesterit r.y:n hallituksen jäsen vuodesta 1997.

Vesalainen on toiminut musiikkikriitikkona ja tehnyt Yleisradiolle klassisen musiikin esitelmiä ja radiodokumentteja vuodesta 1994 alkaen.

Hän on saanut Suomen sinfoniaorkesterit r.y:n hopeisen kunniamerkin 2005, Pro Musica -mitalin 1989 ja Hyvinkään kaupungin nuoren taiteilijan palkinnon 1990. Vesalainen on myös kuvataiteilija: hän on ollut kotimaassa mukana muun muassa Hyvinkään Taiteilijaseuran ja Viipurin taiteilijaseuran näyttelyissä ja pitänyt myös yksityisnäyttelyjä eri puolella Suomea. Hänet on palkittu kansallisissa ja kansainvälisissä lasten ja nuorten taidekilpailuissa 70 palkinnolla vuosina 1974-1992.lähde?

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.