Mike Sullivan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mike Sullivan

Mike Sullivan (s. 27. helmikuuta 1968 Marshfield, Massachusetts) on yhdysvaltalainen jääkiekkovalmentaja ja entinen ammattilaisjääkiekkoilija. Hän toimii tällä hetkellä NHL-joukkue Pittsburgh Penguinsin päävalmentajana.

Hänet nimettiin 12. joulukuuta 2015 Mike Johnstonin seuraajaksi. Aiemmin hän on toiminut myös Boston Bruinsin päävelmantajana. John Tortorellan apuvalmentajana Sullivan on toiminut Tampa Bay Lightningin, New York Rangersin ja Vancouver Canucksin organisaatioissa. Yhdysvaltain jääkiekkomaajoukkueessa Sullivan toimi päävalmentajana Venäjän MM-kilpailuissa 2007 ja apuvalmentajana Torinon talviolympialaisissa 2006.

Pelaajana Sullivan varattiin 1987 NHL:n varaustilaisuudessa 6. kierroksella New York Rangersin toimesta. Rangers ei kuitenkaan koskaan tehnyt sopimusta Sullivan kanssa. Sen sijaan hän teki sopimuksen San Jose Sharksin kanssa elokuussa 1991. Sharksin lisäksi hän pelasi kolmessa muussakin organisaatiossa. Sullivan pelasi urallaan 709 ottelua, joissa teki 136 pistettä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]