Midget Wolgast

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Midget Wolgast
Tiedot
Oikea nimi Joseph Robert LoScalzo
Lempinimi Greased Lightning
Painoluokka kärpässarja
Maa  Yhdysvallat
Syntymäaika 18. heinäkuuta 1910
Syntymäpaikka Philadelphia, Pennsylvania
Kuolinaika 19. lokakuuta 1955
Otteluasento oikeakätinen
Ammattilaistilastot
Ottelut 162
Voitot 111
– tyrmäysvoitot 13
Tappiot 35
Ratkaisemattomat 15
Ei tuomiota/
mitätöity
1

Midget Wolgast (18. heinäkuuta 191019. lokakuuta 1955), oikealta nimeltään Joseph Robert LoScalzo, oli yhdysvaltalainen ammattilaisnyrkkeilijä, jonka uran menestyksekkäimmät vuodet ajoittuivat 1930-luvulle.

Wolgast aloitti ammattilaisuransa vuonna 1927. Kutsumanimen Midget, "kääpiö", hän sai pienen kokonsa tähden, ja nimen Wolgast otti käyttöön vuosisadan alun mestarinyrkkeilijän Ad Wolgastin mukaan. Hän voitti 22 ensimmäisestä 25 ammattilaisottelustaan. 23. tammikuuta 1928 hän otteli Bill Kellyä vastaan Pennsylvanian kärpässarjan mestaruudesta, mutta hävisi. Myöhemmin samana vuonna hän sai mestaruuden itselleen voitettuaan Battling Griffinin.

Kun Izzy Schwartz vuonna 1929 lopetti uransa, jäi kärpässarjan maailmanmestaruustitteli avoimeksi. Avoimesta mestaruudesta ottelivat 21. maaliskuuta 1930 tuolloin 19-vuotias Midget Wolgast ja Black Bill. 15-eräisessä ottelussa voitto meni Wolgastille ja NYSAC tunnusti Wolgastin mestaruuden, kun taas NBA ei. Saman vuoden toukokuussa Wolgast puolusti titteliään Willie LaMortea vastaan, joulukuussa Frankie Genaroa vastaan ja seuraavan vuoden heinäkuussa Ruby Bradleya vastaan. Välissä hän otteli lukuisia tittelittömiä otteluita, joissa hänelle hävisivät muiden muassa Lou Salica, Speedy Dado, Pete Sanistol ja Juan Zurita. 3. toukokuuta 1935 hän hävisi Salicalle ottelussa Kalifornian tunnustamasta maailmanmestaruudesta, ja samana vuonna 16. syyskuuta menetti NYSAC-tittelinsä Small Montanalle. Myöhemmin marraskuussa hän tosin voitto Montanan, mutta panoksena ei ollut titteliä.

Wolgast jatkoi uraansa aina vuoteen 1940 saakka varsin tappiollisissa merkeissä. Hän hävisi suurimman osan uransa loppupään otteluista.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.