Microsoft Bob

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Microsoft Bob oli Microsoftin kehittämä graafinen käyttöliittymä, joka toimi Windows 3.1:n päällä. Se julkaistiin vuonna 1995. Sen tarkoituksena oli helpottaa tietokoneen käyttämistä, ja oli tarkoitettu nimenomaan perheiden käyttöön.

Bob pohjautui vektorigrafiikkaan. Käyttöliittymä oli organisoitu taloksi, jossa perheenjäsenillä oli oma huone yhteisen olohuoneen lisäksi. Käyttäjät pystyivät organisoimaan omia huoneitaan. Lisäksi ohjelmistoon kuului apuohjelmia, kuten tekstinkäsittely, kalenteri, ja taloudenhallinta. Lisäksi siihen kuului erilaisia animoituina piirroskuvina toteutettuja "apureita".

Bob ei menestynyt kovin hyvin, ja sitä pidetään useimmiten Microsoftin kuuluisimpana epäonnistumisena. Piirrosapurit sen sijaan jäivät elämään muissa Microsoftin tuotteissa; Office Assistant (kuuluisa, joskin uudemmista versiosta poistettu Clippit-klemmari Microsoft Wordissa) on tämän perinteen jatkaja, ja esimerkiksi keltainen Rover-koira palasi Windows XP:n hakutoimintoon. Myös Comic Sans -fontti suunniteltiin alun perin Bobia varten, mutta se ei valmistunut ennen kuin Bob oli jo julkaistu.

Tämä ohjelmistoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.