Michel Tabachnik

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Michel Tabachnik

Michel Tabachnik (s. 10. marraskuuta 1942) on sveitsiläinen kapellimestari ja säveltäjä. Hän opiskeli pianonsoittoa, sävellystä ja orkesterinjohtoa kotikaupungissaan Genevessä. Hän on pitkän uransa aikana johtanut useita orkestereita ja työskennellyt myös oopperataloissa. Säveltäjänä hän on julkaissut omia teoksiaan 1960-luvulta lähtien.

Tabachnik julkaisi romaanin Il était une fois un enfant (1999).

Auringon temppeli

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuusitoista Auringon temppeli -kultin jäsentä kuoli Ranskan Vercorsissa joulukuussa 1995. Tabachnikia alettiin tutkia tapauksen johdosta vuonna 1996. Hän myönsikin olleensa yhteyksissä kulttiin, mutta kertoi, ettei tiennyt mitään kuolemista.

Tabachnikia vastaan nostettiin kuitenkin syyte, sillä syyttäjät uskoivat, että Tabachnik oli ollut johtavassa asemassa Auringon temppelissä. He vaativat Tabachnikille viiden vuoden tuomiota yllytyksestä kuolemiin, joiden liikkeen jäsenet uskoivat johtavan uuteen syntymään Siriuksella.[1] Myös Jean-François Mayer, joka osallistui tutkimuksiin asiantuntijana, piti Tabachnikin asemaa kultissa korkeana. Hän ei kuitenkaan liittänyt Tabachnikia surmiin, vaan katsoi, että niiden takana oli Joseph di Mambro[2], joka itse kuoli kultti-itsemurhien yhteydessä vanhana ja sairaana.[3]

Tabachnik vapautettiin syytteistä, ja päätös pysyi myöhemmin myös ylemmässä oikeusasteessa.[4]

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]