Michael Korda

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Michael Korda (s. 8. lokakuuta 1933 Lontoo)[1] on brittiläinen kirjailija. Hän toimi myös Simon & Schuster -yhtiön päätoimittajana.

Elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varhaiset vuodet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Korda syntyi Lontoossa, Britanniassa. Hänen äitinsä oli näyttelijä Gertrude Musgrove ja isänsä taiteilija ja elokuvien tuotantosuunnittelija Vincent Korda. Korda on unkarilaissyntyisen elokuva-alalla vaikuttaneen Sir Alexander Kordan ja Zoltan Kordan veljenpoika. Korda kasvoi Englannissa, mutta sai osan opetuksestaan Ranskassa, missä hänen isänsä työskenteli elokuvaohjaaja Marcel Pagnolin kanssa. Hän kävi yksityistä Institut Le Roseyn koulua Sveitsissä ja luki historiaa Magdalen Collegessa, Oxfordissa. Korda palveli Kuninkaallisissa ilmavoimissa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Korda muutti nuorena New Yorkiin ja työskenteli yhdysvaltalaisen näytelmäkirjailijan Sidney Kingsleyn tutkimusapulaisena. 1958 hän meni töihin kirjoja julkaisevaan Simon & Schuster -kirjankustantamoon aloittaen apulaistoimittajana. Kordasta tuli myöhemmin yhtiön toimitusjohtaja ja julkaisi tunnettujen kirjailijoiden henkilöiden, kuten William L. Shirerin, Will ja Ariel Durantin, Richard Nixonin ja Ronald Reaganin, teoksia. Korda työskenteli yhtiölle yli 40 vuotta ja oli merkittävä henkilö kirjamaailmassa.

Syksyllä 1994 hänellä diagnosoitiin eturauhasen syöpä, jota hän käsitteli myöhemmin teoksessaan Man to Man (1997). Korda on myös julkaissut lukuisia muita teoksia.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Korda meni naimisiin Carolyn Keesen kanssa vuonna 1958 ja sai tämän kanssa lapsen, Chris Kordan, joka toimi myöhemmin kiistanalaisen Church of Euthanasia -yhdistyksen johdossa. Korda meni myöhemmin naimisiin entisen mallin Margaret Mogfordin kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Michael Korda nndb.com. Viitattu 2.7.2013. (englanniksi)
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Michael Korda