Mi-go

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mi-Go

Mi-Go on alun perin H. P. Lovecraftin kehittämä kuvitteellinen kansa ja on osa Cthulhu-mytologiaa.

Mi-Go ovat muinainen Maata jo miljoonia vuosia asuttanut rotu, joka harjoittaa salaista kaivostoimintaa muun muassa Andeilla, Pohjois-Amerikassa ja Himalajan vuoristossa. Niitä on kutsuttu ihmisten taruissa Himalajan lumimiehiksi.

Kuvaukset heistä vaihtelevat hieman ympäri maapalloa, mutta yleisimpien kuvausten mukaan he ovat noin 1,5 metriä pitkiä ja vaaleanpunaisen värisiä. Mi-Gon ruumis on ravuntapainen ja sillä on selässä suuret lentämiseen tarkoitetut siivet. Mi-Golla on useita nivelikkäitä raajapareja. Missä normaalisti voisi pään kuvitella olevan, Mi-Golla on monimutkainen, kokonaan pienten tuntosarvien peittämä ellipsinmuotoinen elin. Erikoisen ruumiinrakenteensa ansiosta he kykenevät lentämään avaruuden tyhjiössä siivillään.

Kaikista näistä ominaisuuksistaan huolimatta, Mi-Go on rakenteeltaan enemmän sienimäinen kuin eläin ja heitä sanotaankin Sieneksi Yuggothista (Pluto). Tämän erikoisen ominaisuuden vuoksi heitä ei voi jostain syystä valokuvata. Lisäksi maan eläimet, varsinkin koirat, vihaavat heitä.

Rotuna Mi-Go on teknisesti äärimmäisen kehittynyt ja heidän kirurgiset taitonsa ovat lähes sanoinkuvaattomat. Pienillä kirurgisilla toimenpiteillä Mi-Go pystyy matkimaan ihmisen puhetta, vaikkakin näin aikaansaatu puhe on ihmiskorvalle ärsyttävää ja särisevää. Varmaankin kuuluisin Mi-Gon keksintö on eräänlainen aivolaatikko, johon toiselta olennolta, esimerkiksi ihmiseltä, irrotetut aivot sijoitetaan ja kytketään kiinni. Tällaisessa kojeessa aivot kykenevät elämään, kuulemaan, näkemään ja puhumaan monotonisella äänellä. Mi-Gon on tiedetty kaappaavan tai ottavan ihmisiä mukaansa aivolaatikon avulla.

Mi-Gon tiedetään palvovan muinaista jumalaa, Shub-Niggurathia, metsän mustaa pukkia, jolla on tuhat lasta.