Meadowlands Racetrack

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Meadowlands Racetrack (lempinimeltään The Big M) on hevosurheilukeskus, joka sijaitsee East Rutherfordissa, New Jerseyn osavaltiossa, Yhdysvalloissa. Se on osa MetLife Sports Complex -urheilukeskusta (aikaisemmalta nimeltään Meadowlands Sports Complex). MetLife Sports Complexiin kuuluu raviradan lisäksi muun muassa messukeskus, MetLife Stadium -jalkapallostadion ja sisäurheiluareena, jossa NHL-joukkue New Jersey Devils pelasi vuoteen 2007 asti. Meadowlandsia ei pidä sekoittaa Pennsylvaniassa toimivaan The Meadows -nimiseen ravirataan ja kasinoon.[1]

Ravirata oli ensimmäinen alueen urheilulaitoksista ja se aloitti toimintansa vuonna 1976. Nykyään se on yksi maailman suurimmista raviradoista. Kuten muuallakin Pohjois-Amerikassa, myös Meadowlandsissa kilpaillaan ravureiden lisäksi peitsareilla.

Tärkein radalla ajettava ravikilpailu on The Hambletonian, joka on yksi maailman suurimmista ja arvostetuimmista ravikilpailuista. Meadowlandsissa se on ajettu vuodesta 1981 lähtien. Peitsareiden suurin kilpailu on vuodesta 1977 juostu The Meadowlands Pace.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]