Matt Fiddes

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Matt Fiddesin promokuva.

Matt Fiddes (s. 18. toukokuuta 1979) on englantilainen kamppailulajien taitaja ja Matt Fiddes Martial Arts kamppailulajikoulun perustaja.

Hän pääsi Yhdistyneen kuningaskunnan Martial Arts Hall of Fameen 18. toukokuuta 2014.

Varhaiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fiddes kasvoi Barnstaplessa, Englannissa, jossa hän aloitti kamppailulajien harjoittelemisen 7-vuotiaana jouduttuaan koulukiusatuksi. Fiddesin isoisä Sean Norris edusti Irlantia painonnostossa kesäolympialaisissa 1960. Hän oli myös kahdeksankertainen Irlannin painnoston mestari ja oli mukana harjoittamassa lihaskuntoa pojanpojalleen.[1] 12-vuotiaana Fiddes saavutti mustan vyön taekwondossa ja sittemmin 16-vuotiaana hän jätti koulut kesken keskittyäkseen täysipäiväisesti kamppailulajien opettamiseen. Hän saavutti vielä 2. danin mustan vyön taekwondossa, jonka jälkeen Fiddes perusti oman seuran.[2]

MF Martial Arts[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fiddes perusti 17-vuotiaana oman kamppailulajiseuran vuokrattuaan Barnstaplessa kirkon tilat harjoittelua varten[3] ja kuuden kuukauden jälkeen hänellä oli 600 jäsentä. Sittemmin hän laajensi toimintaansa ja Fiddesillä on kouluja 600 eri kaupungissa ympäri maailmaa, kuten Etelä-Afrikassa ja Australiassa.[2] Fiddes oli samalla myös 1998 Michael Jacksonin henkivartija ja saavutti myöhemmin 7. danin mustan vyön taekwondossa.[2] Hänellä on myös musta vyö potkunyrkkeilyssä ja kungfussa.[2]

Yksityislämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hän on naimisissa eteläafrikkalaisen Monique Foxxin kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Interview with Matt Fiddes musclefood.com Viitattu 14.6.2018 (englanniksi)
  2. a b c d TAE KWON WHO Who is Matt Fiddes? Martial arts expert and Michael Jackson’s ex-bodyguard who was bullied at school thesun.co.uk Viitattu 14.6.2018 (englanniksi)
  3. How Matt Fiddes fought his way to the top (Arkistoitu – Internet Archive) moneyweek.com Viitattu 14.6.2018 (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]