Masa Orpana

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Masa Orpana Kangasala-talolla talvella 2015

Matti-Juhani ”Masa” Orpana (s. 1973 Kangasala) on suomalainen muusikko. Hänen instrumenttejaan ovat eri saksofonit, huilu, kitara ja klarinetti. Orpana soittaa kuitenkin eniten tenorisaksofonia.

Orpana on julkaissut omalla nimellään kolme albumia: Alba Recordsin julkaisemat Honky Tonk Man (2005), Brothers (2008) sekä Travelin’ Home (2014). Tämän lisäksi hän esiintyy lukuisilla levyillä jazz-, blues- ja rockyhtyeiden jäsenenä sekä vierailevana muusikkona useiden pop-, rock- ja rhythm and blues -artistien levyillä.

Vuodesta 2006 Orpana on soittanut Anssi Tikanmäen orkesterissa. Orpana on toiminut myös rhythm and blues -yhtye Honky Tonk Menin keulakuvana laulaja-kitaristi-harpisti Ismo Haaviston rinnalla. Nykyään hän johtaa omaa Masa Orpana Honk -yhtyettään. Orpana on myös säveltänyt suuren osan yhtyeen kappaleista. Hän on työskennellyt myös teatterimuusikkona. Muusikon työn ohella hän on toiminut monipuolisesti saksofoninsoiton ja rytmimusiikin opettajana.  

ATO:n ja Honky Tonk Menin lisäksi Orpana on soittanut lukuisissa muissa yhtyeissä, joista mainittakoon Groovy Eyes, One O’Clock Humph ja Jazzgangsters. Hän on ollut mukana perustamassa jazzyhtyeitä Rakka, Olmarin Unioni sekä Jazzmuseo. Näiden yhtyeiden kanssa Orpana on myös levyttänyt ja esiintynyt blues- ja jazzfestivaaleilla sekä -klubeilla Suomen lisäksi muissa Pohjoismaissa, ympäri Eurooppaa ja Pohjois-Amerikassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.