Marwan al-Shehhi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Marwan al-Shehhi

Marwan Yousef Mohamed Rashid Lekrab al-Shehhi (9. toukokuuta 1978 Ra’s al-Khaima, Arabiemiirikunnat11. syyskuuta 2001 New York, Yhdysvallat) oli arabiemiraattilainen terroristi ja yksi viidestä United Airlinesin lennon 175 kaappaajasta. Hän oli lentäjänä kyseisellä lennolla.

Al-Shehhi muutti Saksaan vuonna 1996 ja ystävystyi siellä Mohammed Attan, Ziad Jarrahin ja Ramzi bin al-Shibhin kanssa. Vuoden 1999 lopulla he matkustivat Afganistaniin terroristien koulutusleirille ja tapasivat siellä Osama bin Ladenin, joka värväsi heidät terrorihyökkäykseen. Hän saapui Yhdysvaltoihin toukokuussa 2000, kuukautta aiemmin kuin Atta. Molemmat kouluttautuivat lentäjiksi Huffman Aviationissa Floridassa ja saivat lentolupakirjansa FAA:lta joulukuussa 2000.

9. syyskuuta 2001 Al-Shehhi matkusti Floridasta Bostoniin, jossa hän yöpyi hotellissa 11. syyskuuta asti. Noustuaan lennolle Loganin kansainvälisellä lentoasemalla hän ja neljä muuta kaappaajaa ottivat koneen haltuunsa 30 minuuttia nousun jälkeen. Al-Shehhi ohjasi koneen päin World Trade Centerin etelätornia New Yorkissa kello 9.03 paikallista aikaa. 17 minuuttia aiemmin Mohammed Atta oli ohjannut American Airlinesin lennon 11 päin pohjoistornia. Al-Shehhi oli nuorin iskujen lentäjistä. Lennon 175 törmäys nähtiin televisiossa ympäri maailmaa suorassa lähetyksessä. Kello 9.59, 56 minuuttia koneen törmäyksen jälkeen, 110-kerroksinen etelätorni sortui, mikä johti satojen ihmisten kuolemaan.

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Marwan al-Shehhi
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.