Marteria

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Marteria esiintyy vuonna 2011

Marten Laciny, tunnetaan paremmin taiteilijanimillään Marteria ja Marsimoto; (s. 4. joulukuuta 1982 Rostock) on saksalainen elektro/rap-artisti. Marteria on julkaissut kolme albumia levy-yhtiönään Four Music. Tämä levy-yhtiö on ollut hänellä vuodesta 2008.

Debyyttialbumi Base Ventura julkaistiin vuonna 2007. Toinen albumi Zum Glück in die Zukunft julkaistiin vuonna 2010 ja kolmas albumi Zum Glück in die Zukunft II vuonna 2014. Marterian vuonna 2010 yhdessä Yashan kanssa julkaisema single Verstrahlt valittiin EA Sportsin konsolipelin FIFA 12:n soundtrackille. Marteria pelasi itsekin nuorempana jalkapalloa. Oikean laitapuolustajan paikalla pelannut 188-senttinen Marteria edusti Hansa Rostockia ja pelasi Saksan alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa.

Hän on julkaissut yhdeksän singleä, joista ensimmäinen oli nimeltään Zum König geboren, jolla hän osallistui myös vuoden 2009 Bundesvision laulukilpailuun.

Marsimoto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laciny on onnistunut lyömään itsensä läpi myös toisella aliaksellaan, Marsimotolla. Toisin kuin omana itsenään esiintyvä Marteria, Marsimoto on naamion taakse piiloutunut supersankarimainen kannabikseen mieltynyt ja surrealistinen hahmo jonka ääni on muokattu tietokoneella kimeämmäksi. Marsimoton musiikki on myös paljon kokeilevampaa ja elektronisempaa ja mm. vaikutteet reggaesta, dubstepista ja housesta ovat yleisiä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.