Marouf Majidi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Marouf Majidi (s. 1978 Sanandaj, Iran)[1] on iranilais-suomalainen kansanmuusikko. Hän syntyi Sanandajissa kurdilaiselle isälle ja turkinkieliselle äidille. Hän varttui aikuiseksi Iranin persialaisessa yhteiskunnassa, jossa hänen äitinsä oli itkulaulajana ja siten musiikki sekä laulaminen olivat jo pienestä pitäen osa hänen elämäänsä.

Majidi rakastui tanbur-musiikkiin heti ensi kohtaamiselta ja se on edelleen hänen suurin inspiraation lähteensä musiikin teossa ja sävellyksessä. Tanbourin kautta hän löysi persialaisen klassisen musiikin ja tar-luutun, joka johti hänet soittamaan myös useita muita pitkäkaulaisia perinteisiä soittimia kuten dotaria, setaria ja kitaroita.

Maailman eri puolilla asuminen ja vieraileminen on antanut hänelle intohimoa tehdä yhteistyötä eri taustaisten muusikoiden ja taiteilijoiden kanssa ja hänellä on ollut projekteja kansanmusiikista afroamerikkalaiseen ja flamencosta eteläamerikkalaisiin musiikkityyleihin.

Majidi on opiskellut mm. Turkissa turkkilaista kansanmusiikkia ja Suomeen muutettuaan suoritti maisteritutkinnon suomalaisen kansanmusiikin linjalta Sibelius Akatemiassa. Tämän jälkeen hän on työskennellyt mm. säveltäjänä, bändinjohtajana, laulajana ja muusikkona monipuolisissa projekteissa yhdessä tanssijoiden, teatterin, taiteilijoiden, esiintyjien ja muusikoiden kanssa.

Hänen aktiivisia projektejaan ovat mm. BaranBand, MA Rouf sekä Gilgamesh.[2]

  1. Marouf, Majidi Kansanmusiikin ja kansantanssin edistämiskeskus. Viitattu 15.7.2019.
  2. www.maroufmajidi.com Marouf Majidi. Viitattu 15.7.2019. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]