Mark Thatcher

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sir Mark Thatcher, 2nd Baronet (s. 15. elokuuta 1953) on brittiläinen liikemies ja poliitikko, Sir Denis Thatcherin ja paronitar Margaret Thatcherin ainoa poika. Hänellä on myös kaksoisisar Carol Thatcher.

Thatcher meni naimisiin texasilaisen miljonääri Theodore C. Burgdorfin tyttären Diane Burgdorfin kanssa 1987. He tapasivat Thatcherin ollessa Lotus Carsin edustaja Yhdysvalloissa. Pariskunta muutti myöhemmin Etelä-Afrikkaan. Thatcher on myöhemmin ollut rakennusalalla Lähi-idässä ja tehnyt jalokivikauppaa.

Pelkän peruskoulun käyneen Thatcherin omaisuus on noin 60 miljoonaa puntaa. Hänen sanotaan saaneen 12 miljoonan välityspalkkion 20 miljardin BAE:n asekaupoista Saudi-Arabiaan sekä välityspalkkion Cementation-yhtiön 300 miljoonan punnan kaupoista Omaniin, paronitar Thatcherin suositeltua rakennusyhtiötä sulttaanille.[1]

Thatcher harrastaa moottoriurheilua ja perusti 1977 Mark Thatcher Racingin, joka ei menestynyt erityisen hyvin. Vuonna 1982 hän osallistui Pariisi–Dakar-ralliin, jossa eksyi kuudeksi päiväksi aavikolle.

Etelä-Afrikassa Thatcheria syytettiin vallankaappauksen suunnittelusta Päiväntasaajan Guinean presidentti Teodoro Obiang Nguema Mbasogoa vastaan ja palkkasotureiden rahoittamisesta. Hän sai 265 000 punnan sakot ja neljä vuotta ehdollista vankeutta.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Telegraph
  2. Thatcher fined over 'coup plot' BBC. Viitattu 22.08.2007.