Mari Vuorijärvi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mari Kaarina Vuorijärvi (s. 8. huhtikuuta 1971 Tampere) on suomalainen sopraano.

Mari Vuorijärvi opiskeli laulupedagogiikan koulutusohjelmassa Tampereen konservatoriossa vuosina 1994–1999 Raija Roivaisen johdolla. Vuorijärvi täydensi opintojaan Tampereen ammattikorkeakoulussa vuosina 2004–2007 Jaakko Ryhäsen johdolla. Mari Vuorijärvi on osallistunut mm. Ritva Auvisen, Seppo Ruohosen ja Marjut Hannulan mestarikursseille sekä toimi Anette Thompsonin (Guildhall Scholl) demonstraatio-oppilaana.

Mari Vuorijärvi on osallistunut vuonna 1999 Lappeenrannan valtakunnalliseen laulukilpailuun saaden erikoispalkinnon. Lied-Koskimies kilpailuissa ja Merikanto-laulukilpailussa hän oli semifinalisti.

Vuorijärven oopperarooleja ovat mm. Elli (Miehen kylkiluu), Miss Jessel (Ruuvikierre), Liz Taylor (Jackie O.), 1. Nainen (Viimeiset kiusaukset), Ylipapitar (Aida) ja Prinsessa (Rusalka).

Vuorijärvi on esiintynyt myös monin lied- ja kirkkokonsertein vakisäestäjänsä Antti Terävän kanssa yli 20 vuoden ajan.

Solistitehtävien lisäksi Vuorijärvi on laulanut Tampereen Oopperan kuorossa vuodesta 1994 alkaen. Operetit ja musikaalit ovat tulleet hänelle tutuiksi laulaessaan Tampereen Työväen Teatterissa ja Tampereen Musiikkiteatterissa vuosina 1995–1999.

Mari Vuorijärvi on toiminut laulunopettajana Valkeakoski-Opistossa vuodesta 1999 lähtien. Hän on opettanut laulajia myös Tampereen konservatoriossa Jaakko Ryhäsen assistenttina, Pirkanmaan Musiikkiopistossa sekä Oriveden Opistossa.

Mari Vuorijärvi on huomioitu Pro Musica- ja Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) apurahoilla sekä Tampereen kaupungin, Suomen Kulttuurirahaston, Okka-säätiön ja Tauno Sairiala stipendeillä. Säveltäjä Oliver Kohlenberg on omistanut teoksensa "Jadekampalauluja" sopraanolle ja jousiorkesterille opus 104 Mari Vuorijärvelle.