Marco Rigamonti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Marco Rigamonti on italialainen Suzukin MotoGP-tallin insinööri, joka on toiminut vuodesta 2013 lähtien Andrea Iannonen ratainsinöörinä.[1]

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rigamonti aloitti työskentelemään moottoriurheilun parissa analyysi-insinöörinä Ducatilla 2004. Hän kehitti tallille muun muassa luistonestoa, moottorin voimantuoton järjestelmää ja moottorijarrutusta. Lisäksi Rigamonti oli vastuussa testien aikatauluista tehtaalla ja radalla. Hän oli roolissa aina joulukuuhun 2007 saakka, kunnes siirtyi tammikuussa 2008 Max Biaggin ratainsinööriksi Superbiken maailmanmestaruussarjan Sterilgarda Go Eleven -talliin. Rigamonti toimi samalla Ducatin asiakastallin Sterilgarda Go Elevenin teknisenä koordinaattorina.

Välivuoden jälkeen Rigamonti siirtyi MotoGP:hen Aleix Espargaròn ratainsinööriksi Ducatin sateliittitalliin Pramac Racingille. Kauden päätyttyä Espargarò siirtyi pois tallista ja Rigamonti siirtyi Randy de Punietin ratainsinööriksi kaudeksi 2011. De Punietin siirryttyä pois tallista hänet nimitettiin Hector Barberàn ratainsinööriksi. Samalla kaudella hän oli vastuussa myös teknisestä koordinoinnista Pramacilla. Barberàn siirryttyä pois Pramacilta Rigamonti siirtyi Andrea Iannonen ratainsinööriksi. Kaksikko työskenteli aluksi Pramacilla kaksi kautta, jonka jälkeen Iannonen siirryttyä Ducatin tehdastalliin Rigamonti siirtyi hänen mukanaan. Ducatilla Rigamonti työskenteli kaudet 2015 ja 2016. Kauden jälkeen hän siirtyi Suzukille, kun Iannone allekirjoitti uuden tallin kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

Kuljettajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ratainsinööri
Kaudet Kuljettaja Talli
2008 Italia Max Biaggi Sterilgarda Go Eleven
2010 Espanja Aleix Espargarò Pramac Racing
2011 Ranska Randy de Puniet Pramac Racing
2012 Espanja Hector Barberà Pramac Racing
2013– Italia Andrea Iannone Pramac Racing, Ducati, Suzuki

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Iannone si porta Rigamonti nel factory team Ducati (Arkistoitu – Internet Archive) 16.10.2014 Viitattu 7.8.2017 (italiaksi)