Marcel Albers

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Marcel Albers
Kansalaisuus Alankomaiden lippu Alankomaat
Aikaisemmat sarjat
1989
1990
19911992
Alankomaiden Formula Ford 1600
EFDA Formula Opel Lotus Euroseries
Britannian Formula 3
Mestaruudet
1989 Alankomaiden Formula Ford 1600

Marcel Albers (29. huhtikuuta 196720. huhtikuuta 1992) oli alankomaalainen kilpa-autoilija. Hän ei ole sukua Formula 1 -kuljettaja Christijan Albersille.

Albers aloitti uransa hollantilaisissa formulasarjoissa, joissa ajaminen huipentui vuonna 1989 Alankomaiden Formula Ford -mestaruuteen. Tästä Albers siirtyi EFDA Formula Opel Lotus Euroseries -sarjaan seuraavaksi vuodeksi, missä hän sijoittui pisteissä kuudenneksi.

Seuraavana vuonna Albers sai paikan Britannian Formula 3 -sarjaan, missä hän sijoittui tulokaskaudella hyvin viidenneksi. Samana vuonna hän saavutti myös kolmannen sijan ensi kertaa järjestetyssä Formula 3 Masters -kutsuntakilpailussa.

Kaudeksi 1992 Albersista oli tullut mestaruussuosikka, ja hän voittikin avausosakilpaulun Donington Parkissa. Toisessa osakilpailussa Silverstonessa Albers keskeytti, mutta kauden kolmanteen osakilpailuun Thruxtonissa hän pääsi starttaamaan eturivistä. Kilpailussa Albersilla oli ollut aiemmin ongelmia vaihdelaatikossa, kun hän saapui Club-shikaaniin tallikaverinsa Elton Julianin perässä. Albers törmäsi Julian auton perään ja hänen autonsa heitti kärrynpyöriä radan poikki turva-aitaan. Albers makasi autossaan tunnin, kunnes hänet irrotettiin ja vietiin terveyskeskukseen. Matkalla hän kuitenkin menehtyi. Osakilpailu keskeytettiin onnettomuuden jälkeen ja Albers saavutti postuumisti seitsemännen sijan. Sarjassa hän jäi yhdennelletoista sijalle.

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Marcel Albers