Manhattanin Shakkiklubi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Manhattanin Shakkiklubi oli Manhattanilla toiminut shakkikerho. Se perustettiin vuonna 1887. Klubi oli Yhdysvaltojen toiseksi vanhin shakkiklubi ja suuri shakkivaikuttaja. Klubi alkoi muutamalla tusinalla pelaajia, mutta lopulta jäseniä oli satoja. Klubi ehti sijaita useassa eri paikassa ennen kuin se lopetettiin vuonna 2002.

Manhattanin shakkiklubi organisoi New Yorkin kansainväliset turnaukset vuosina 1924 ja 1927. Klubi myös isännöi säännöllisesti shakin yhdysvaltainmestaruuskilpailuja. Klubi on myös surullisenkuuluisa siitä, että shakin maailmanmestari José Raúl Capablanca sai siellä sairauskohtauksen, joka johti hänen kuolemaansa.

Klubilla kehittyneisiin pelaajiin kuuluvat muun muassa Samuel Reshevsky, Bobby Fischer, William Lombardy, I. A. Horowitz, Arnold Denker ja Arthur Feuerstein. Edellisistä Denker voitti klubin mestaruuden yhteensä kuusi kertaa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai ei-kaupalliseen organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.