Ajatushautomo Magma

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Magma (ajatushautomo))
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ajatushautomo Magma
Perustettu 2008
Toimitusjohtaja Nils Erik Forsgård
Puheenjohtaja Håkan Mattlin
Avainhenkilöt
Kotipaikka Helsinki
Toimiala Tutkimustoiminta
Kotisivu magma.fi

Magma on vuonna 2008 perustettu suomenruotsalainen ajatushautomo ja lobbaustoimisto. Ajatushautomo määrittelee itsensä ”puoluepolitiikasta riippumattomaksi ääneksi suomalaisessa yhteiskuntakeskustelussa”.[1][2]

Magman ylläpitäjä on Finlands svenska tankesmedja Magma -niminen yhdistys. Sen toimintaa rahoittavat seuraavat säätiöt: Svenska Kulturfonden, Svenska folkskolans vänner, Föreningen Konstsamfundet, Stiftelsen för Åbo Akademi ja Stiftelsen Tre Smeder. Magman johtajana toimii Nils Erik Forsgård.[3]

Ajatushautomon hallitukseen kuuluvat puheenjohtaja ja kuusi jäsentä. Vuoden 2019 hallituksen jäsenet olivat puheenjohtaja Håkan Mattlin sekä jäsenet Elli Flén, Patrik Gayer, Mirjam Kalland, Michael Smirnoff, Peter Stenlund ja Johanna Vesikallio.[3]

Magma tekee yhteistyötä myös pohjoismaisten ja eurooppalaisten ajatuspajojen kanssa. Vuodesta 2012 Magma on ollut European Liberal Forumin (ELF) jäsen.[3]

Toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ajatuspajan tehtävä on toimia suomenruotsalaisena mielipiteenmuokkaajana ja pitkällä aikavälillä turvata ruotsin kielen asemaa Suomessa. Magman tavoite on analysoida ja toimia asioissa, jotka ovat ruotsinkielisen identiteetin ja kaksikielisyyden kannalta tärkeitä. Tämä tapahtuu tekemällä aloitteita, hyödyntämällä eri asiantuntijatahojen osaamista, ylläpitämällä keskustelua ja käynnistämällä tutkimuksia.lähde?

Magma puolustaa myös monikulttuurisuutta.[4] Magmaa kiinnostavat maahanmuuton positiiviset vaikutukset elinkeinoelämään.[5][6] Erityisesti Magma puolustaa suomenruotsalaisten asemaa.[7] Maahanmuuton vastaisuus ja vihamielisyys huolestuttavat Magmaa.[8][9]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Magma, suomenruotsalainen ajatuspaja Helsinki: Magma. Arkistoitu 19.1.2009. Viitattu 21.1.2009.
  2. Von Wright, Elin: Magma 4 år - väcker fortfarande kritik svenska.yle. 5.10.2012. Yleisradio. Viitattu 4.12.2016. (ruotsiksi)
  3. a b c https://magma.fi/suomeksi/
  4. Laaksonen, Teemu: Ajatuspaja: Suomella ei voi olla yhteistä päämäärää (Ajatushautomo Magma) Yle uutiset. 2.1.2013. Viitattu 4.12.2016. "On myös oltava itsevarmuutta toivottaa vieraiden kulttuurien vaikutteet tervetulleiksi kotimaahan."
  5. Tämän päivän pakolaiset – huomispäivän työvoima? Pohjola-Norden. 19.9.2016. Helsinki. Viitattu 4.12.2016. "Pohjola-Norden järjestää yhteistyössä ajatushautomo Magman kanssa seminaarin maahanmuuton positiivisista vaikutuksista elinkeinoelämään ja yhteiskuntaan. Tilaisuus on suunnattu poliittisille päättäjille, elinkeinoelämän vaikuttajille sekä kolmannen sektorin toimijoille."
  6. Yrittäjiksi haluavat maahanmuuttajat: Tietoa ei saa mistään MTV.fi. 4.6.2014. Arkistoitu 21.12.2016. Viitattu 4.12.2016. "Magma julkaisi tänään selvityksen maahanmuuttajataustaisista yrittäjistä Suomessa."
  7. Suomenruotsalainen visio vuodelle 2030 Kunnat.net. 17.6.2009. Suomen Kuntaliitto. Viitattu 4.12.2016. "Suomen Kuntaliitto ja ajatushautomo Magma ovat käynnistäneet hankkeen tarkastellakseen suomenruotsalaisia tulevaisuusnäkymiä ja suomenruotsalaisuuden selviytymismahdollisuuksia tulevaisuuden globalisoituvassa maailmassa."
  8. Huikko, Riitta: "Poliitikot eivät uskalla kertoa, että meidän tehtävämme on auttaa" (Sisuradio) Sverigesradio.se. 18.3.2016. Viitattu 4.12.2016. "Olav S Meliniä huolestuttaa maahanmuuton vastaiset ryhmittymät – mutta myös Suomen johtavien poliitikkojen suhtautuminen. Hän osallistui pohjoismaiseen seminaariin pakolaisuudesta ja vapaaehtoistyöstä. Olav S Melin työskentelee ajatushautomo Magmassa, jossa tehdään analyysejä yhteiskunnallisesta tilanteesta. Hän on aiemmin työskennellyt Ruotsissa Kyrkans Tidning -lehden päätoimittajana."
  9. Halonen, Antti: Suomenruotsalaiset avautuvat ruotsalaislehdelle: Meitä pelottaa Suomessa Ilta-Sanomat. 26.8.2016. Helsinki: Sanoma. Arkistoitu 20.12.2016. Viitattu 4.12.2016. "Ajatushautomo Magman yhteiskuntavastaava Olav Melin sanoo, että kyselytulokset heijastavat yksityisten ihmisten kohtaamaa vihamielisyyttä."

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai ei-kaupalliseen organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.