Luettelo vuoden 1974 miehittämättömistä avaruuslennoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vuonna 1974 laukaistiin yli sata satelliittia.

Onnistuneet laukaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laukaisuajankohta Aluksen nimi Aluksen tyyppi Aluksen operaattori Kantoraketti, laukaisupaikka
Tammikuu
17. Kosmos 628 (Zaliv #4) Sotilaallinen paikannussatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
18. Skynet 2A Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Delta-2313 Cape Canaveral, osittainen epäonnistuminen
24. Kosmos 629 (Zenit-2M #52, Hektor #52) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
24. FEU-170 2L ?satelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö? Voskhod, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
30. Kosmos 630 (Zenit-4MK #20, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
Helmikuu
6. Kosmos 631 (Tselina-O #22) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
12. Kosmos 632 (Zenit-4M #56, Rotor #56) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
13. KH-8A 19 Tiedustelusatelliitti NRO, Yhdysvallat Titan-3(24)B Agena-D, Vandenbergin lentotukikohta
16. MS T2 (Tansei 2) ISAS, Japani M-3C Ka, Japani
18. San Marco 4 Tiedesatelliitti Italia(n avaruusjärjestön edeltäjä) Scout-D1, San Marco-laukaisualusta, Kenia
27. Kosmos 633 (DS-P1-Yu #68) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
Maaliskuu
5. Meteor-1 16 Sääsatelliitti Neuvostoliitto Vostok-2M, Plesetskin kosmodromi
5. Kosmos 634 (DS-P1-Yu #69) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
8. Miranda (X 4) Scout-D1, Vandenbergin lentotukikohta
14. Kosmos 635 (Zenit-2M #53, Hektor #53) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
14. Nauka-17KS 1L Tiedesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
16. DMSP-5B F5 Sotilaallinen sääsatelliitti Yhdysvaltain puolustusministeriö Thor-LV2F Burner-2A, Vandenbergin lentotukikohta
20. Kosmos 636 (Zenit-4MK #21, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
26. Kosmos 637 (Raduga GVM #1) Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Neuvostoliitto Proton-K Blok-DM, Baikonurin kosmodromi LC-81/23
Huhtikuu
3. Kosmos 638 (Sojuz-ASTP Test #1) Avaruusaluksen koelento tyhjänä Neuvostoliitto Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
4. Kosmos 639 (Zenit-4MK #22, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
10. KH-9 8 Tiedustelusatelliitti NRO, Yhdysvallat Titan-3D, Vandenbergin lentotukikohta (yhteislaukaisu)
10. SSF-B 25 ?satelliitti NRO?, Yhdysvallat Titan-3D, Vandenbergin lentotukikohta (yhteislaukaisu)
10. IRCB (S73-7) ?Tiedustelusatelliitti NRO?, Yhdysvallat Titan-3D, Vandenbergin lentotukikohta (yhteislaukaisu)
11. Kosmos 640 (Zenit-2M #54, Hektor #54) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
13. Westar 1 Tietoliikennesatelliitti Delta-2914, Cape Canaveral
20. Molnija-1 27 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodomi
23. Kosmos 641 (Strela-1M #65) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rat Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
23. Kosmos 642 (Strela-1M #66) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rat Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
23. Kosmos 643 (Strela-1M #67) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rat Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
23. Kosmos 644 (Strela-1M #68) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rat Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
23. Kosmos 645 (Strela-1M #69) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rat Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
23. Kosmos 646 (Strela-1M #60) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rat Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
23. Kosmos 647 (Strela-1M #71) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rat Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
23. Kosmos 648 (Strela-1M #72) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rat Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
24. Meteor-1 17 Sääsatelliitti Neuvostoliitto Vostok-2M, Plesetskin kosmodromi
26. Molnija-2 9 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodomi
29. Kosmos 650 (Sfera #11) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
29. Kosmos 649 (Zenit-4MK #23, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
Toukokuu
15. Kosmos 651 (US-A #7) Tsiklon-2, Baikonurin kosmodromi
15. Kosmos 652 (Zenit-4MK #24, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
15. Kosmos 653 (Zenit-2M #56, Hektor #56) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
16. SMS 1 Delta-2914, Cape Canaveral
17. Kosmos 654 (US-A #8) Tsiklon-2, Baikonurin kosmodromi
17. Interkosmos 11 (DS-U3-IK #4) Kosmos-3M, Kapustin Jar
21. Kosmos 655 (Tselina-O #23) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
27. Kosmos 656 (Sojuz-Test) Avaruusaluksen koelento tyhjänä, LEO-rata Neuvostoliitto Sojuz, Baikonurin kosmodromi
29. Luna 22 (E-8LS #2) Kuuluotain Neuvostoliitto Proton-K Blok-D, Baikonurin kosmodromi
30. ATS 6 Tietoliikennesatelliitti Titan-3(23)C, Cape Canaveral
30. Kosmos 657 (Zenit-4MK #25, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
Kesäkuu
3. Explorer 52 (IE D, Injun 5, Hawkeye) Yhdysvaltain puolutusministeriö Scout-E1, Vandenbergin lentotukikohta
6. KH-8A 20 Tiedustelusatelliitti NRO, Yhdysvallat Titan-3(24)B Agena-D, Vandenbergin lentotukikohta
6. Kosmos 658 (Zenit-2M #57, Hektor #57) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
13. Kosmos 659 (Zenit-4MK #26, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
18. Kosmos 660 (Taifun-1 #1, Vektor #1) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
21. Kosmos 661 (Tselina-O #24) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
24. Saljut 3 (OPS 2) Avaruusasema, LEO-rata Neuvostoliitto Proton-K, Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
24. KSI 2 Neuvostoliitto Proton-K, Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
26. Kosmos 662 (DS-P1-I #15) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
27. Kosmos 663 (Zaliv #5) Sotilaallinen paikannussatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
29. Kosmos 664 (Zenit-4MT #6, Orion #6) & Nauka Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-M, Plesetskin kosmodromi
29. Kosmos 665 (US-K #3) Molnija-M (Blok-2BL), Plesetskin kosmodromi
Heinäkuu
9. Meteor-1 18 Sääsatelliitti Neuvostoliitto Vostok-2M, Plesetskin kosmodromi
12. Kosmos 666 (Zenit-4MK #27, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
14. NTS 1 (P73-3) Yhdysvaltain laivasto? Atlas-F PTS, Vandenbergin lentotukikohta
16. Aeros 2 ?satelliitti Saksa Scout-D1, Vandenbergin lentotukikohta
23. Molnija-2 10 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodomi
25. Kosmos 667 (Zenit-4M #57, Rotor #57) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
25. Kosmos 668 (DS-P1-Yu #71) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
26. Kosmos 669 (Zenit-2M #59, Hektor #59) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
26. Nauka Tiedesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö? Voskhod, Plesetskin kosmodromi
29. Molnija 1S (Molnija-1 No. 38) Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Proton-K Blok-DM, Baikonurin kosmodomi
Elokuu
6. Kosmos 670 (Sojuz-T Test #1) Avaruusalustesti tyhjänä, LEO-rata Neuvostoliitto Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
7. Kosmos 671 (Zenit-4MK #28, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
9. DMSP-5C F1 Sotilaallinen sääsatelliitti Yhdysvaltain puolustusministeriö Thor-LV2F Burner-2A, Vandenbergin lentotukikohta
12. Kosmos 672 (Sojuz-ASTP Test #2) Avaruusalustesti tyhjänä, LEO-rata Neuvostoliitto Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
14. KH-8A 21 Tiedustelusatelliitti NRO, Yhdysvallat Titan-3(24)B Agena-D, Vandenbergin lentotukikohta
16. Kosmos 673 (Tselina-D #6) Vostok-2M, Plesetskin kosmodromi
29. Kosmos 674 (Zenit-4MK #29, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
29. Kosmos 675 (Sfera #12) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
30. ANS 1 Tiedesatelliitti Hollanti Scout-D1, Vandenbergin lentotukikohta
Syyskuu
11. Kosmos 676 (Strela-2M #9) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
19. Kosmos 677 (Strela-1M #73) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
19. Kosmos 678 (Strela-1M #74) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
19. Kosmos 679 (Strela-1M #75) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
19. Kosmos 680 (Strela-1M #76) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
19. Kosmos 681 (Strela-1M #77) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
19. Kosmos 682 (Strela-1M #78) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
19. Kosmos 683 (Strela-1M #79) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
19. Kosmos 684 (Strela-1M #80) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
20. Kosmos 685 (Zenit-2M #60, Hektor #60) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
26. Kosmos 686 (DS-P1-Yu #72) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
Lokakuu
10. Westar 2 Tietoliikennesatelliitti Delta-2914, Cape Canaveral
11. Kosmos 687 (Taifun-1 #2, Vektor #2) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeri Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
15. Ariel 5 (UK 5) Tiedesatelliitti, LEO-rata Englanti Scout-B1, San Marco, Kenia
18. Kosmos 689 (Zaliv #6) Paikannussatelliitti Neuvostoliitto Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
18. Kosmos 688 (Zenit-4MK #30, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
22. Kosmos 690 (Bion #2) Neuvostoliitto Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
22. Nauka Neuvostoliitto Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
24. Molnija-1 28 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
25. Kosmos 691 (Zenit-4MK #31, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
28. Luna 23 (E-8-5M #1) Kuuluotain Neuvostoliitto Proton-K Blok-D, Baikonurin kosmodromi
28. Meteor-1 19 Sääsatelliitti Neuvostoliitto Vostok-2M, Plesetskin kosmodromi
29. S3 1 (S73-5) Tiedustelusatelliitti? NRO?, Yhdysvallat Titan-3D, Vandenbergin lentotukikohta (yhteislaukaisu)
29. KH-9 9 Tiedustelusatelliitti NRO, Yhdysvallat Titan-3D, Vandenbergin lentotukikohta (yhteislaukaisu)
29. SSF-B 26 ?Tiedustelusatelliitti NRO?, Yhdysvallat Titan-3D, Vandenbergin lentotukikohta (yhteislaukaisu)
31. Interkosmos 12 (DS-U2-IK #5) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
Marraskuu
1. Kosmos 692 (Zenit-2M #61, Hektor #61) & FEU-170 4L Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
4. Kosmos 693 (Zenit-4MT #7, Orion #7) & Nauka Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-M, Plesetskin kosmodromi
15. NOAA 4 Sääsatelliitti, LEO NOAA Delta-2310, Vandenbergin lentotukikohta (yhteislaukaisu)
15. Amsat P2B (Oscar 7, AO 7) Radioamatöörisatelliiti, LEO Delta-2310, Vandenbergin lentotukikohta (yhteislaukaisu)
15. Intasat Piensatelliitti, LEO-rata INTA, Espanja Delta-2310, Vandenbergin lentotukikohta (yhteislaukaisu)
16. Kosmos 694 (Zenit-4MK #32, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
20. Kosmos 695 (DS-P1-Yu #73) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
21. Intelsat-4 8 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata INTELSAT Atlas-SLV3D Centaur-D1A, Cape Canaveral
21. Molnija-3 11L Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
23. Skynet 2B Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, GEO-raha Delta-2313, Cape Canaveral
27. Kosmos 696 (Zenit-2M #63, Hektor #63) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
Joulukuu
10. Helios 1 Tiedesatelliitti (aurinkotutkimus) Saksa Titan-3E Centaur + Star-37, Cape Canaveral
13. Kosmos 697 (Jantar-2K #2, Feniks #2) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
17. Meteor-1 20 Sääsatelliitti Neuvostoliitto Vostok-2M, Plesetskin kosmodromi
18. Kosmos 698 (Tselina-O #25) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
19. Symphonie 1 Kokeellis-kaupallinen tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Ranska ja Saksa Delta-2914, Cape Canaveral
21. Molnija-2 11 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
24. Kosmos 699 (US-P #1) Tsiklon-2, Baikonurin kosmodromi
26. Saljut 4 (DOS 4) Avaruusasema, LEO-rata Neuvostoliitto (sotilaallinen vai ei?) Proton-K, Baikonurin kosmodromi LC-81/24
26. Kosmos 700 (Parus #1) Sotilaallinen paikannussatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
27. Kosmos 701 (Zenit-4MK #33, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi

Epäonnistuneet laukaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 12.2.74 SPHINX ja Viking-DS (VDS), Titan-3E Centaur-D1T, Cape Canaveral
  • 12.4.74 Kosmos (641) (Zenit-4MK #(23), Hermes #) Voskhod, Baikonurin kosmodromi
  • 23.5.74 Kosmos (656) (Jantar-2K #1, Feniks #1) Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
  • 12.6.1974 JSSW (1) (CK-1 (1)), FB-1, Jq, Kiina
  • 11.7.1974 Kosmos (666) (DS-P1-Yu #70) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
  • 30.8.1974 Kosmos (676) (Zenit-2M, Hektor) & FEU-170 3L, Voskhod, Plesetskin kosmodromi
  • 5.11.1974 FSW-0 (1), Pitkä marssi CZ-2A, Jq, Kiina

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Q space.svg Edeltäjä:
Vuosi 1973
Miehittämätön avaruustoiminta
1974
Seuraaja:
Vuosi 1975