Luettelo vuoden 1975 miehittämättömistä avaruuslennoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vuonna 1975 laukaistiin noin sata satelliittia.

Laukaisuajankohta Aluksen nimi Aluksen tyyppi Aluksen operaattori Kantoraketti, laukaisupaikka
Tammikuu
17. Kosmos 702 (Zenit-2M #64, Hektor #64) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
21. Kosmos 703 (DS-P1-Yu #74) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
22. Landsat 2 (ERTS 2) Kaukokartoitussatelliitti, LEO-rata NASA Delta-2910, Vandenbergin lentotukikohta
23. Kosmos 704 (Zenit-4MK #34, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
28. Kosmos 705 (DS-P1-Yu #75) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
30. Kosmos 706 (US-K #4) Molnija-M (Blok-2BL), Plesetskin kosmodromi
Helmikuu
5. Kosmos 707 (Tselina-O #26) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
6. SMS 2 Delta-2914, Cape Canaveral
6. Molnija-2 12 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
6. Starlette (BETA) CNES Diamant-B-P4, Kourou
12. Kosmos 708 (Sfera #13) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
12. Kosmos 709 (Zenit-4MK #35, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
24. SRATS (Taiyo) ISAS, Japani M-3C Ka (yhteislaukaisu)
26. Kosmos 710 (Zenit-4MK #36, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
28. Kosmos 711 (Strela-1M #81) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
28. Kosmos 712 (Strela-1M #82) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
28. Kosmos 713 (Strela-1M #83) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
28. Kosmos 714 (Strela-1M #84) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
28. Kosmos 716 (Strela-1M #86) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
28. Kosmos 717 (Strela-1M #87) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
28. Kosmos 718 (Strela-1M #88) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
Maaliskuu
10. Jumpseat 4 Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Titan-3(34)B Agena-D, Vandenbergin lentotukikohta
12. Kosmos 719 (Zenit-4MK #37, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
21. Kosmos 720 (Zenit-4MT #8, Orion #8) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
21. JantarSysTest Kokeellinen tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
21. Nauka Tiedesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö? Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
26. Kosmos 721 (Zenit-2M #65, Hektor #65) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
26. Nauka Tiedesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö? Voskhod, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
27. Interkosmos 13 (DS-U2-IK #6) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
27. Kosmos 722 (Zenit-4MK #38, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
Huhtikuu
1. Meteor-1 21 Sääsatelliitti Neuvostoliitto Vostok-2M, Plesetskin kosmodromi
2. Kosmos 723 (US-A #9) Tsiklon-2, Baikonurin kosmodromi
7. Kosmos 724 (US-A #10) Tsiklon-2, Baikonurin kosmodromi
8. Kosmos 725 (DS-P1-Yu #76) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
9. GEOS 3 NASA Delta-1410, Vandenbergin lentotukikohta
11. Kosmos 726 (Parus #2) Sotilaallinen paikannussatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
14. Molnija-3 12L Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
16. Kosmos 727 (Zenit-4MK #39, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
18. Kosmos 728 (Zenit-2M #66, Hektor #66) & Nauka Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
18. KH-8A 22 Tiedustelusatelliitti NRO, Yhdysvallat Titan-3(24)B Agena-D, Vandenbergin lentotukikohta
19. Aryabhata 1 Kosmos-3M, Kapustin Jar
22. Kosmos 729 (Zaliv #7) Sotilaallinen paikannussatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
24. Kosmos 730 (Zenit-4MK #40, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
29. Molnija-1 29 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
Toukokuu
7. Anik A3 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Kanada Delta-2914, Cape Canaveral
8. Explorer 53 (SAS C) Scout-F1 San Marco, Kenia
17. Pollux (D 5A) CNES Diamant-B-P4 Kourou (yhteislaukaisu)
17. Castor (D 5B) CNES Diamant-B-P4 Kourou (yhteislaukaisu)
20. DSCS-2 B5 Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Yhdysvaltain puolustusministeriö Titan-3(23)C, Cape Canaveral (yhteislaukaisu), osittainen epäonnistuminen
20. DSCS-2 B6 Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Yhdysvaltain puolustusministeriö Titan-3(23)C, Cape Canaveral (yhteislaukaisu), osittainen epäonnistuminen
21. Kosmos 731 (Zenit-2M #67, Hektor #67) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
21. Nauka Tiedesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
22. Intelsat-4 1 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata INTELSAT Atlas-SLV3D Centaur-D1A CC LC-36A
24. DMSP-5C F2 Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Yhdysvaltain puolustusministeriö Thor-LV2F Burner-2A, Vandenbergin lentotukikohta
28. Kosmos 732 (Strela-1M #89) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
28. Kosmos 733 (Strela-1M #90) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
28. Kosmos 734 (Strela-1M #91) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
28. Kosmos 735 (Strela-1M #92) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
28. Kosmos 736 (Strela-1M #93) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
28. Kosmos 737 (Strela-1M #94) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
28. Kosmos 738 (Strela-1M #95) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
28. Kosmos 740 (Zenit-4MK #41, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
30. Kosmos 741 (Zenit-2M/NKh #1, Hektor-Priroda #1) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
Kesäkuu
3. Kosmos 742 (Zenit-4MK #42, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
5. Molnija-1 30 Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi (yhteissatelliitti)
5. SRET 2 (MAS 2) Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi (yhteissatelliitti)
6. Venera 9 (4V1 #1) Venus-luotain Neuvostoliitto Proton-K Blok-D, Baikonurin kosmodromi
8. KH-9 10 Tiedustelusatelliitti NRO, Yhdysvallat Titan-3D, Vandenbergin lentotukikohta (yhteislaukaisu)
8. SSF-C 5 ?satelliitti NRO?, Yhdysvallat Titan-3D, Vandenbergin lentotukikohta (yhteislaukaisu)
12. Nimbus 6 Sääsatelliitti Delta-2910, Vandenbergin lentotukikohta
12. Kosmos 743 (Zenit-4MK #43, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
14. Venera 10 (4V1 #2) Venus-luotain Neuvostoliitto Proton-K Blok-D, Baikonurin kosmodromi
18. Canyon 6 Tiedustelusatelliitti NRO, Yhdysvallat Atlas-SLV3A Agena-D, Cape Canaveral
20. Kosmos 744 (Tselina-D #7) Vostok-2M, Plesetskin kosmodromi
21. OSO 8 Tiedesatelliitti NASA Delta-1910, Cape Canaveral
24. Kosmos 745 (DS-P1-Yu #77) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
25. Kosmos 746 (Zenit-4MK #44, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
27. Kosmos 747 (Zenit-2M #68, Hektor #68) & Nauka Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
Heinäkuu
3. Kosmos 748 (Zenit-4MK #45, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
4. Kosmos 749 (Tselina-O #27) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
8. Molnija-2 13 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
11. Meteor-2 1 Sääsatelliitti Neuvostoliitto Vostok-2M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
11. Meteor-1 23 Sääsatelliitti Neuvostoliitto Vostok-2M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
17. Kosmos 750 (DS-P1-I #16) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
23. Kosmos 751 (Zenit-2M #69, Hektor #69) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
24. Kosmos 752 (Taifun-1 #3, Vektor #3) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
26. JSSW 1 (CK-1 1) FB-1 Jq
31. Kosmos 753 (Zenit-4MK #46, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
Elokuu
9. COS B Tiedesatelliitti ESA Delta-2913, Vandenbergin lentotukikohta
13. Kosmos 754 (Zenit-4MK #47, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
14. Kosmos 755 (Parus #3) Sotilaallinen paikannussatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
20. Viking 1 Mars-luotain ja -laskeutuja NASA Titan-3E Centaur-D1T CC LC-41
22. Kosmos 756 (Tselina-D #8) Vostok-2M, Plesetskin kosmodromi
27. Kosmos 757 (Zenit-4MK #48, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
27. Symphonie 2 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Ranska ja Saksa Delta-2914, Cape Canaveral
Syyskuu
2. Molnija-1 31 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
5. Kosmos 758 (Jantar-2K #3, Feniks #3) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
9. Molnija-2 14 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
9. ETS 1 (Kiku 1) N-1 Tanegashima
9. Viking 2 Mars-luotain ja - Titan-3E Centaur-D1T CC LC-41
12. Kosmos 759 (Zenit-4MT #9, Orion #9) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
12. Nauka Tiedesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö? Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
16. Kosmos 760 (Zenit-4MK #49, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö

Voskhod, Baikonurin kosmodromi

17. Kosmos 761 (Strela-1M #97) Sotilaallinen toetoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
17. Kosmos 762 (Strela-1M #98) Sotilaallinen toetoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
17. Kosmos 763 (Strela-1M #99) Sotilaallinen toetoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
17. Kosmos 764 (Strela-1M #100) Sotilaallinen toetoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
17. Kosmos 765 (Strela-1M #101) Sotilaallinen toetoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
17. Kosmos 766 (Strela-1M #102) Sotilaallinen toetoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
17. Kosmos 767 (Strela-1M #103) Sotilaallinen toetoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
17. Kosmos 768 (Strela-1M #104) Sotilaallinen toetoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
18. Meteor-1 22 Sääsatelliitti Neuvostoliitto Vostok-2M, Plesetskin kosmodromi
23.09.75 Kosmos 769 (Zenit-2M #71, Hektor #71) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
23. FEU-170 5L ?satelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
24. Kosmos 770 (Sfera #14) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
25. Kosmos 771 (Zenit-4MKT #1, Fram #1) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
26. Intelsat-4A 1 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata INTELSAT Atlas-SLV3D Centaur-D1AR, Cape Canaveral
27. Aura (D 2B) Diamant-B-P4 Kourou
29. Kosmos 772 (Sojuz-T Test #2) Miehitetty avaruusalus, tyhjä Neuvostoliitto Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
30. Kosmos 773 (Strela-2M #10) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
Lokakuu
1. Kosmos 774 (Zenit-4MK #50, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
6. Explorer 54 (AE D) Delta-2910, Vandenbergin lentotukikohta
8. Kosmos 775 (US-KS #1) Proton-K Blok-DM, Baikonurin kosmodromi LC-81/23
9. KH-8A 23 Tiedustelusatelliitti NRO, Yhdysvallat Titan-3(24)B Agena-D, Vandenbergin lentotukikohta
11. Triad 2 (TIP 2) Scout-D1, Vandenbergin lentotukikohta
16. GOES 1 Sääsatelliitti NOAA Delta-2914, Cape Canaveral
17. Kosmos 776 (Zenit-2M #72, Hektor #72) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
16. Nauka Tiedesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
29. Kosmos 777 (US-P #2) Tsiklon-2, Baikonurin kosmodromi
Marraskuu
4. Kosmos 778 (Parus #4) Sotilaallinen paikannussatelliitti Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
4. Kosmos 779 (Zenit-4MK #51, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
14. Molnija-3 13L Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
20. Explorer 55 (AE E) Delta-2910, Cape Canaveral
21. Kosmos 781 (Tselina-O #28) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
21. Kosmos 780 (Zenit-2M #73, Hektor #73) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
21. Nauka Tiedesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
25. Kosmos 782 (Bion #3) Neuvostoliitto Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
25. Nauka Tiedesatelliitti Neuvostoliitto Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
26. FSW-0 1 (China 4) Pitkä marssi CZ-2C, Jq, Kiina
28. Kosmos 783 (Strela-2M #11) Sotilaallinen tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
Joulukuu
3. Kosmos 784 (Zenit-2M #74, Hektor #74)& Nauka Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
4. KH-9 11 Tiedustelusatelliitti NRO, Yhdysvallat Titan-3D, Vandenbergin lentotukikohta
4. S3 2 (S73-6) ?satelliitti NRO?, Yhdysvallat Titan-3D, Vandenbergin lentotukikohta
11. Interkosmos 14 (DS-U2-IK #7) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
12. Satcom 1 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Delta-3914, Cape Canaveral
12. Kosmos 785 (US-A #11) Tsiklon-2, Baikonurin kosmodromi
14. DSP 5 Ennakkovaroitussatelliitti, MEO-rata Yhdysvaltain puolustusministeriö Titan-3(23)C, Cape Canaveral
16. Kosmos 786 (Zenit-4MK #52, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
16. JSSW 2 (CK-1 2) Kiina FB-1, Jq, Kiina
17. Molnija-2 15 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
22. Prognoz 4 Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-SO-L), Baikonurin kosmodromi
22. Raduga 1 (Gran 11L) Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Neuvostoliitto Proton-K Blok-DM, Baikonurin kosmodromi
25. Meteor-1 23 Sääsatelliitti Neuvostoliitto Vostok-2M, Plesetskin kosmodromi
27. Molnija-3 15L Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi

Epäonnistuneet laukaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 20.2.75 Intelsat-4 6 Atlas-SLV3D Centaur-D1A Cape Canaveral
  • 12.4.1975 RM 20 (P72-2), Atlas-F Star-17A, Vandenbergin lentotukikohta
  • 3.6.1975 Interkosmos (14) (DS-U3-IK #5), Kosmos-3M, Kapustin Jar
  • 16.10.75 Luna (24) (E-8-5M #2) Proton-K Blok-D, Baikonurin kosmodromi
  • 5.12.1975 Explorer (56) (DAD A) ja Explorer (57) (DAD B), Scout-F1, Vandenbergin lentotukikohta
  • 19.12.1975 Kosmos (787) (DS-P1-M #6), Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Q space.svg Edeltäjä:
Vuosi 1974
Miehittämätön avaruustoiminta
1975
Seuraaja:
Vuosi 1976