Luettelo vuoden 1973 miehittämättömistä avaruuslennoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vuonna 1973 tehtiin noin sata satelliitilaukaisua.

Laukaisuajankohta Aluksen nimi Aluksen tyyppi Aluksen operaattori Kantoraketti, laukaisupaikka
Tammikuu
8. Luna 21 (Lunokhod 2) (E-8 #3) Kuuluotain ja kuuajokki Venäjä Proton-K Blok-D, Baikonurin kosmodromi
11. Kosmos 543 (Zenit-4M #42, Rotor #42) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
20. Kosmos 544 (Tselina-O #17) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
24. Kosmos 545 (DS-P1-Yu #60) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
26. Kosmos 546 (Tsiklon-GVM #2 ?) Kosmos-3M, Kapustin Jar
Helmikuu
1. Kosmos 547 (Zenit-2M #40, Hektor #40) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
3. Molnija-1 23 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Venäjä Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
8. Kosmos 548 (Zenit-4M #43, Rotor #43) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
15. Prognoz 3 Molnija-M (Blok-SO-L), Baikonurin kosmodromi
28. Kosmos 549 (Tselina-O #18) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
1. Kosmos 550 (Zenit-4MK #10, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
6. Kosmos 551 (Zenit-4M #44, Rotor #44) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
6. Rhyolite 2 -> Aquacade 2 Vakoilusatelliitti (radiokuuntelu) NRO, Yhdysvallat Atlas-SLV3A Agena-D, Cape Canaveral
9. KH-9 5 Tiedustelusatelliitti NRO, Yhdysvallat Titan-3D, Vandenbergin lentotukikohta
20. Meteor-1 14 Sääsatelliitti Neuvostoliitto Vostok-2M, Plesetskin kosmodromi
22. Kosmos 552 (Zenit-2M #41, Hektor #41) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
22. Nauka Tiedesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
Huhtikuu
3. Saljut 2 (OPS 1) KSI 1 Avaruusasema, tyhjä, LEO-rata Neuvostoliitto Proton-K, Baikonurin kosmodromi
5. Molnija-2 5 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodomi
5. Pioneer 11 Tiedesatelliitti NASA Atlas-SLV3D Centaur, Cape Canaveral
12. Kosmos 553 (DS-P1-Yu #61) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
19. Kosmos 554 (Zenit-4MK #11, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
19. Interkosmos 9 (DS-U2-IK #3) Kosmos-2, Kapustin Jar
20. Anik A2 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Kanada Delta-1914, Cape Canaveral
25. Kosmos 555 (Zenit-2M #42, Hektor #42) & Nauka Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
Toukokuu
5. Kosmos 556 (Zenit-4MK #12, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
11. Kosmos 557 (Saljut (3), DOS 3) Avaruusasema, tyhjä, LEO-rata Neuvostoliitto Proton-K, Baikonurin kosmodromi
14. Skylab 1 (OWS) Avaruusasema, tyhjä, LEO-rata NASA Saturn-5-513, Cape Canaveral
16. KH-8A 16 Tiedustelusatelliitti NRO, Yhdysvallat Titan-3(24)B Agena-D, Vandenbergin lentotukikohta
17. Kosmos 558 (DS-P1-Yu #62) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
18. Kosmos 559 (Zenit-4MK #13, Hermes #xx) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
23. Kosmos 560 (Zenit-4M #45, Rotor #45) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
25. Kosmos 561 (Zenit-2M #543,Hektor #43) & Nauka Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
25. Apollo SL-1 (Skylab 2, CSM 116) Avaruusasema, tyhjä, LEO-rata NASA Saturn-1B CC LC-39B
29. Meteor-1 15 Sääsatelliitti Neuvostoliitto Vostok-2M, Plesetskin kosmodromi
5. Kosmos 562 (DS-P1-Yu #63) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
6. Kosmos 563 (Zenit-4M #46, Rotor #46) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
8. Kosmos 564 (Strela-1M #41) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
8. Kosmos 565 (Strela-1M #42) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
8. Kosmos 566 (Strela-1M #43) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
8. Kosmos 567 (Strela-1M #44) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
8. Kosmos 568 (Strela-1M #45) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
8. Kosmos 569 (Strela-1M #46) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
8. Kosmos 570 (Strela-1M #47) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
8. Kosmos 571 (Strela-1M #48) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
10. Kosmos 572 (Zenit-4M #47, Rotor #47) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
10. Explorer 49 (RAE B) Tiedesatelliitti NASA? Delta-1913, Cape Canaveral
12. DSP 4 Ennakkovaroitussatelliitti, MEO Yhdysvaltain puolustusministeriö Titan-3(23)C, Cape Canaveral
15. Kosmos 573 (Sojuz-Test) Avaruusaluksen koelento tyhjänä, LEO Neuvostoliitto Sojuz, Baikonurin kosmodromi
20. Kosmos 574 (Zaliv #1) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
21. Kosmos 575 (Zenit-2M #45, Hektor #45) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
27. Kosmos 576 (Zenit-4MT #4, Orion #4) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
27. Nauka Tiedesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
11. Molnija-2 6 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodomi
13. KH-9 6 Vakoilusatelliitti, LEO-rata NRO, Yhdysvallat Titan-3D, Vandenbergin lentotukikohta
21. Mars 4 (M-73-Orbiter #1) Mars-luotain Neuvostoliitto Proton-K Blok-D, Baikonurin kosmodromi
25. Kosmos 577 (Zenit-4M #48, Rotor #48) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
25. Mars 5 (M-73-Orbiter #2) Mars-luotain Neuvostoliitto Proton-K Blok-D, Baikonurin kosmodromi
28. Apollo SL-2 (Skylab 3, CSM 117) Avaruusasema, LEO-rata NASA Saturn-1B, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
28. S150 (Galactic X-ray Mapping) Tiedesatelliitti? NASA Saturn-1B, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
Elokuu
1. Kosmos 578 (Zenit-2M #47, Hektor #47) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
5. Mars 6 (M-73-Flyby #1) Mars-luotain Neuvostoliitto Proton-K Blok-D, Baikonurin kosmodromi
9. Mars 7 (M-73-Flyby #1) Mars-luotain Neuvostoliitto Proton-K Blok-D, Baikonurin kosmodromi
17. DMSP-5B F4 Thor-LV2F Burner-2A, Vandenbergin lentotukikohta
21. Kosmos 579 (Zenit-4M #49, Rotor #49) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
21. Jumpseat 3 Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Yhdysvaltain puolustusministeriö? Titan-3(33)B Agena-D, Vandenbergin lentotukikohta
22. Kosmos 580 (DS-P1-Yu #64) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
23. Intelsat-4 7 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata INTELSAT Atlas-SLV3D Centaur-D1A, Cape Canaveral
24. Kosmos 581 (Zenit-4M #50, Rotor #50) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
28. Kosmos 582 (Tselina-O #20) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
30. Molnija-1 24 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodomi
30. Kosmos 583 (Zenit-2M #48, Hektor #48) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
Syyskuu
6. Kosmos 584 (Zenit-4M #51, Rotor #51) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
8. Kosmos 585 (Sfera #10) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
14. Kosmos 586 (Zaliv #2) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
21. Kosmos 587 (Zenit-4MK #14, Hermes #xx) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
27. KH-8A 18 Tiedustelusatelliitti, LEO-rata NRO, Yhdysvallat Titan-3(24)B Agena-D, Vandenbergin lentotukikohta
Lokakuu
2. Kosmos 588 (Strela-1M #49) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
2. Kosmos 589 (Strela-1M #50) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
2. Kosmos 590 (Strela-1M #51) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
2. Kosmos 591 (Strela-1M #52) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
2. Kosmos 592 (Strela-1M #53) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
2. Kosmos 593 (Strela-1M #54) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
2. Kosmos 594 (Strela-1M #55) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
2. Kosmos 595 (Strela-1M #56) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
3. Kosmos 596 (Zenit-2M #49, Hektor #49) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
3. FEU-170 1L ?Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
6. Kosmos 597 (Zenit-4MK #15, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
10. Kosmos 598 (Zenit-4M #52, Rotor #52) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
15. Kosmos 599 (Zenit-2M #50, Hektor #50) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
16. Kosmos 601 (DS-P1-Yu #65) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
16. Kosmos 600 (Zenit-4M #53, Rotor #53) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
19. Molnija-2 7 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodomi
20. Kosmos 602 (Zenit-4MK #16, Hermes #) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
26. Explorer 50 (IMP J) Tiedesatelliitti NASA Delta-1604, Cape Canaveral
27. Kosmos 603 (Zenit-4M #54, Rotor #54) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
29. Kosmos 604 (Tselina-D #5) Vostok-2M, Plesetskin kosmodromi
30. Interkosmos 10 (DS-U2-IK #4) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
30. Transit-O 20 Sotilaallinen paikannussatelliitti, LEO-rata Yhdysvaltain laivasto Scout-A1, Vandenbergin lentotukikohta
31. Kosmos 605 (Bion #1) Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
31. Nauka Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
Marraskuu
2. Kosmos 606 (US-K #2) Molnija-M (Blok-2BL), Plesetskin kosmodromi
3. Mariner 10 Avaruusluotain NASA Atlas-SLV3D Centaur-D1A Cape Canaveral
6. NOAA 3 (ITOS F) Sääsatelliitti NOAA Delta-300, Vandenbergin lentotukikohta
10. KH-9 7 Tiedustelusatelliitti NRO, Yhdysvallat Titan-3D, Vandenbergin lentotukikohta (yhteislaukaisu)
10. SSF-B 24 Tiedustelusatelliitti? NRO?, Yhdysvallat Titan-3D, Vandenbergin lentotukikohta (yhteislaukaisu)
10. SSF-C 4 Tiedustelusatelliitti? NRO?, Yhdysvallat Titan-3D, Vandenbergin lentotukikohta (yhteislaukaisu)
10. Kosmos 607 (Zenit-4MK #17, Hermes #) Tiedustelusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
14. Molnija-1 25 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodomi
16. Apollo SL-3 (Skylab 4, CSM 118) Avaruusasema, tyhjä, LEO-rata NASA Saturn-1B, Cape Canaveral
20. Kosmos 608 (DS-P1-Yu #66) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
21. Kosmos 609 (Zenit-4M #55, Rotor #55) Tiedustelusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
27. Kosmos 610 (Tselina-O #21) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
28. Kosmos 612 (Zenit-4MK #18, Hermes #) Tiedustelusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
28. Kosmos 611 (DS-P1-Yu #67) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
30. Kosmos 613 (Sojuz-Test) Avaruusaluksen testi tyhjänä Neuvostoliitto Sojuz, Baikonurin kosmodromi
30. Molnija-1 26 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodomi
Joulukuu
4. Kosmos 614 (Strela-2M #8) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
13. Kosmos 615 (DS-P1-I #14) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
14. DSCS-2 B3 Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Yhdysvaltain ilmavoimat Titan-3(23)C, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
14. DSCS-2 B4 Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Yhdysvaltain ilmavoimat Titan-3(23)C, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
16. Explorer 51 (AE C) Tiedesatelliitti NASA Delta-1900, Vandenbergin lentotukikohta
17. Kosmos 616 (Zenit-4MT #5, Orion #5) & Nauka Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
19. Kosmos 617 (Strela-1M #57) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
19. Kosmos 618 (Strela-1M #58) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
19. Kosmos 619 (Strela-1M #59) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
19. Kosmos 620 (Strela-1M #60) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
19. Kosmos 621 (Strela-1M #61) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
19. Kosmos 622 (Strela-1M #62) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
19. Kosmos 623 (Strela-1M #63) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
19. Kosmos 624 (Strela-1M #64) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
21. Kosmos 625 (Zenit-4MK #19, Hermes #) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
25. Molnija-2 8 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodomi
26. Aureole 2 (Oreol 2, DS-U2-GKA #2) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
27. Kosmos 626 (US-A #6) Tsiklon-2, Baikonurin kosmodromi
29. Kosmos 627 (Zaliv #3) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi

Epäonnistuneet laukaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 25.4.1973 Kosmos (556) (US-A #5) Tsiklon-2, Baikonurin kosmodrom
  • 25.5.1973 Kosmos (562) (Zaliv #(1)) Kosmos-3M,, Plesetskin kosmodromi
  • 26.6.1973 Kosmos (576) (Tselina-O #19) Kosmos-3M,, Plesetskin kosmodromi
  • 26.6.1973 KH-8A 17, vakoilusatelliitti Titan-3(24)B Agena-D, Vandenbergin lentotukikohta
  • 4.7.1973 Kosmos (577) (Zenit-4M #(48), Rotor #(48)), vakoilusatelliitti, Voskhod, Plesetskin kosmodromi
  • 14.7.1973 JSSW (1) (CK-1 (1)) ?, Pitkä marssi FB-1, Jq, Kiina
  • 16.7.1973 ITOS E, Delta-300, Vandenbergin lentotukikohta
  • 21.5.1973 Pollux (D 5A) ja Castor (D 5B), tiedesatelliitit, CNES, Diamant-B Kourou
Q space.svg Edeltäjä:
Vuosi 1972
Miehittämätön avaruustoiminta
1973
Seuraaja:
Vuosi 1974