Luettelo televisiosarjan Tengen Toppa Gurren Lagann jaksoista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo animesarja Tengen Toppa Gurren Lagannin jaksoista. Jaksojen englanninkieliset käännökset eivät ole virallisia. Tengen Toppa Gurren Lagann alkoi TV Tokyossa 1. huhtikuuta vuonna 2007, ja se kesti yhteensä 27 jakson verran. Animaatio on Gainaxin tuotantoa, ja sen on ohjannut Hiroyuki Imaishi.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
# Alkuperäinen esityspäivä Jakson nimi
1.
1. huhtikuuta 2007
"Pierce the Heavens with Your Drill!"
"Omae no Doriru de Ten o Tsuke!" (お前のドリルで天を突け!)
Valtava Ganmen putoaa Kaminan ja Simonin maanalaiseen kotikylään, ja yhdessä sitä jahdanneen Yokon kanssa he löytävät keinon Ganmenin tuhoamiseen ja tien maanpinnalle.
2.
8. huhtikuuta 2007
"I'll Ride It!!"
"Ore ga Norutte Itten da!!" (俺が乗るって言ってんだ!!)
Mysteerisen Lagannin avulla Kamina ja Simon vievät Yokon takaisin hänen kotikyläänsä, Ritonaan. Kamina ja Simon ymmärtävät maanpinnalla elämisen hienouden, kun he auttavat kyläiläisiä puolustautumaan uutta Ganmenien ja niitä ohjaavien Beastmanien hyökkäystä vastaan.
3.
15. huhtikuuta 2007
"Don't Get Cocky With Two Faces!!"
"Kao ga Futatsu taa Namaiki na!!" (顔が2つたぁナマイキな!!)
Viimeisimmän taistelun jälkeen Kamina, Simon ja Yoko lähtevät metsästämään elintarpeita kyläläisille. Kuitenkin taistelu uutta vihollista, Viralia, ja hänen voimakasta Ganmeniaan vastaan pakottavat Gurrenia ja Lagannia yhdistymään ennennäkemättömällä tavalla.
4.
25. huhtikuuta 2007
"Does Having Many Faces Make You Great?"
"Kao ga Ōkerya Erai no ka?" (顔が多けりゃ偉いのか?)
Pystyäkseen taistelemaan Beastmaneja ja heidän Ganmenejaan vastaan, Gurren-prikaati jättää Ritonan kylän taakseen hyökätäkseen vihollisen mahdolliseen tukikohtaan. Matkalla he kohtaavat erikoiset "Mustat Sisarukset", ja he joutuvat myös taistelemaan moninaamaista vihollista vastaan tyhjin vatsoin.
5.
29. huhtikuuta 2007
"I Don't Understand It At All!"
"Ore ni wa Sappari Wakara Nee!" (俺にはさっぱりわからねぇ!)
Gurren-prikaatin tie vie maanalaiseen kylään, jonka asukkaat elävät niukkuudessa palvoen Ganmenia jumalana.
5,5.
Vain DVD:lle
"My Gurren is Sparkling!!"
"Ore no Guren wa Pikka-Pika!!" (俺のグレンはピッカピカ!!)
Sarjaan pohjautuvan Nintendo DS -pelin mukana tullut erikoisjakso, jossa Simonin kiiltävälle Lagannille kateellinen Kamina pyytää salaperäistä Chitoria pesemään hänen Gurreninsa, tietämättä Chitorin oikeista aikeista.
6.
6. toukokuuta 2007
"You've Landed Us All In Hot Water!!"
"Temeera Zenin Yuatari Shiyagare!!" (てめえら全員湯あたりしやがれ!!)
Gurren-prikaati jatkaa kohti Ganmenien tukikohtaa uusien jäsenten kanssa. Kaikki ei kuitenkaan ole kohdallaan matkan varrella sijaitsevilla kuumilla lähteillä.
6.
(ohjaajan leikkaus)
Vain DVD:lle
"I'll See What I Wanna See!!"
"Mitee Mono wa Miteen da!!" (見てえものは見てえんだ!!)
Sensuroimaton versio kuudennesta jaksosta.
7.
13. toukokuuta 2007
"That's What You're Gonna Do!"
"Sore wa Omae ga Yarun da yo!" (それはお前がやるんだよ!)
Lisää tietoja Beastmanien valtakunnasta paljastuu, kun Thymilph, yksi Spiraalikuninkaan neljästä kenraalista, saapuu auttamaan Viralin Enkiä liikkuvalla Ganmen-tukikohdallaan, Dai-Ganzanilla. Kamina ja Simon joutuvat ohjaamaan Gurren-Lagannia ylivoimaiselta vaikuttavaa vihollista vastaan.
8.
20. toukokuuta 2007
"Farewell, My Friend"
"Abayo, Dachikō" (あばよ、ダチ公)
Väliaikaisesti asemoitunut Gurren-prikaati ja sen uudet liittolaiset muodostavat Suuren Gurren-prikaatin, joka hyökkää Viralin ja Thymilphin uudelleenjärjestäytyneitä joukkoja vastaan. Massiivinen taistelu päättyy voittoon, mutta sillä on hirvittävä hintansa Prikaatille.
9.
27. toukokuuta 2007
"What on Earth is a Human?"
"Hitotte Ittai Nan desu ka?" (ヒトっていったい何ですか?)
Suuri Gurren-prikaati saa otettua vihollisen tukikohdan haltuunsa, mutta suree edelleen Kaminan kuolemaa, etenkin Simon. Pudottuaan alas kalliolta hän näkee Ganmenin heittävän säiliön syvään laaksoon. Simon löytää tavan avata säiliön, jonka sisältä hän löytää nuoren tytön nimeltä Nia. Heidän keskustelunsa jää kuitenkin lyhyeksi vihollisen Ganmenin hyökätessä.
10.
3. kesäkuuta 2007
"Simon, Remove Your Hands"
"Shimon, Te o Dokete" (シモン、手をどけて)
Adiane, yksi neljästä kenraalista, hyökkää Suurta Gurren-prikaatia vastaan, ja Nia ymmärtää Kaminan merkityksen Simonin epävakaaseen käytökseen. Prikaati päättää pysyä Nian puolella Adianen hyökätessä uudelleen.
11.
10. kesäkuuta 2007
"Who Really Was Your Big Brother?"
"Anikitte Ittai Dare desu ka?" (アニキっていったい誰ですか?)
Suuri Gurren-prikaati joutuu kolmannen kenraalin, Guamen, järjestämään ansaan, jonka seurauksena Prikaatin jäsenet joutuvat maanalaiseen vankilaan. Kaivaessaan pakoreittiä, Simon ymmärtää viimein Kaminan viimeiset sanat, ja Nia kuulee Guamelta syyn hänen poisheittoonsa.
12.
17. kesäkuuta 2007
"Yoko-san, I Have a Favor to Ask of You"
"Yōko-san, Onegai ga Arimasu" (ヨーコさん、お願いがあります)
Matkalla vihollisjoukkojen pääkaupunkiin, Teppeliniin, Suuri Gurren-prikaati kohtaa meren ja joutuu odottamaan muokkauksia Dai-Gurreniin ennen sen ylittämistä. Muiden rentoutuessa rannalla, Yoko alkaa tuntea kateellisuutta Niaa ja hänen saamaa huomiotaan kohtaan. Dai-Gurrenin muokkausten valmistuessa Prikaati aloittaa meren ylityksen tietämättä Adianen ja Viralin väijytyksestä.
13.
24. kesäkuuta 2007
"Everyone, Please Eat to Your Fill"
"Mina-san, Ta~n to Meshiagare" (みなさん、た~んと召し上がれ)
Pystyäkseen auttamaan Suurta Gurren-prikaatia, Nia päättää ryhtyä kokiksi. Juuri kun miehistö on pääsemässä syömään hänen ruokiaan, Cytomander, neljäs Spiraalikuninkaan kenraaleista, järjestää ilmahyökkäyksen Dai-Gurrenia vastaan. Simon johtaa vastaiskua Gurren-Lagannilla yhdessä Yokon kanssa, joka korvaa sairasta Rossiuta.
14.
1. heinäkuuta 2007
"Greetings, Everyone"
"Mina-san, Gokigenyō" (皆さん、ごきげんよう)
Suuri Gurren-prikaati saapuu vihdoin Teppelinin luokse, mutta ennen kaupunkiin hyökkäämistä he joutuvat taistelemaan Cytomanderin ja Guamen joukkoja vastaan.
15.
8. heinäkuuta 2007
"I Will Head Toward Tomorrow"
"Watashi wa Ashita e Mukaimasu" (私は明日へ向います)
Viimeisetkin kenraalit kaatuvat, ja Teppelinin romahtaminen paljastaa kaupungin olevan jättimäinen Ganmen. Simon ja Nia hyökkäävät vihollisjoukkojen läpi päästääkseen kohtaamaan Nian isää, itse Spiraalikuningasta.
16.
15. heinäkuuta 2007
"Summary Episode"
"Soshuhen" (総集片)
Kooste edellisistä jaksoista.
17.
22. heinäkuuta 2007
"You Understand Nothing"
"Anata wa Nani mo Wakatte Inai" (あなたは何も分かっていない)
Viimeisten seitsemän vuoden aikana ihmiset ovat asuttaneet maanpinnan Simonin johdossa. Rauhan aika kuitenkin päättyy, kun lordi Genomen viimeisissä sanoissa mainitsema uhka paljastaa itsensä.
18.
29. heinäkuuta 2007
"Let Me Hear Them, the Mysteries of This World"
"Kikasete Morauzo Kono Sekai no Nazo o" (聞かせてもらうぞこの世界の謎を)
Anti-Spiraalien ensimmäisen hyökkäyksen ja Nian ilmoituksen jälkeen Simon tuntee itsensä epätoivoiseksi, samalla kun Rossiu saa vihdoin salaisen projektinsa päätökseen.
19.
5. elokuuta 2007
"We Shall Survive, No Matter What It Takes"
"Ikinokorun da Don'na Shudan o Tsukatte mo" (生き残るんだどんな手段を使っても)
Kansan painostuksesta Rossiu vangitsee Simonin, mutta Anti-Spiraalien hyökätessä Kamina Cityyn, hänen on annettava Simonin taistella Gurren-Lagannilla vihollista vastaan käyttäen äärimmäisiä keinoja pitää Simon hallinnassaan.
20.
12. elokuuta 2007
"To How Far Will God Test Us?"
"Kami wa Doko Made Bokura o Tamesu" (神はどこまで僕らをためす)
Simon päätyy tappeluun Viralin kanssa vankilassa. Samaan aikaan Kittanille selviää järkyttävä totuus Rossiun suunnitelmasta paeta Anti-Spiraalien järjestämää ihmiskunnan tuhoa.
21.
19. elokuuta 2007
"You are Someone Who Must Survive"
"Anata wa Ikinokoru Beki Hito da" (あなたは生き残るべき人だ)
Yokon rauhallinen elämä viimeisten vuosien aikana paljastuu, ja kun hän pelastaa Simonin ja Viralin vankilasta, on Suuri Gurren-prikaati jälleen koossa.
22.
26. elokuuta 2007
"That is My Last Duty"
"Sore ga Boku no Saigo no Gimu da" (それが僕の最後の義務だ)
Gurren-Lagann ja Arc-Gurren yhdistyvät valtavaksi Arc-Gurren-Laganniksi ja pysäyttävät Anti-Spiraalien suunnitelman tuhota ihmiskunta lopullisesti.
23.
2. syyskuuta 2007
"Let's Go, This is the Final Battle"
"Ikuzo Saigo no Takakai da" (行くぞ 最後の戦いだ)
Suuren Gurren-prikaatin jäsenet valmistuvat tulevaan sotaan Anti-Spiraaleja vastaan. Simon alkaa etsiä epätoivoisesti Rossiuta, kun Kinon kertoo hänelle Rossiun todelliset aikeet.
24.
9. syyskuuta 2007
"How Could I Forget? This One Minute, This One Second"
"Wasureru Mono ka Kono Ippun Ichibyō o" (忘れるものか この一分一秒を)
Simonin ja Nian tunteiden ohjaamana Suuri Gurren-prikaati matkustaa läpi ulottuvuuksien löytääkseen Anti-Spiraalien kotiplaneetan. Jouduttuaan vihollisen ansaa, he alkavat menettää arvokkaita jäseniään raivokkaiden vastahyökkäysten takia.
25.
16. syyskuuta 2007
"I Accept Your Dying Wish!"
"Omae no Ishi wa Uketotta!" (お前の遺志は受け取った!)
Suuri Gurren-prikaati yrittää tuloksetta päästä Anti-Spiraalien luomasta epätoivon merestä, kunnes historia toistaa itseään erään korvaamattoman Prikaatin jäsenen pelastaessa heidät uhraten itsensä.
26.
23. syyskuuta 2007
"Let's Go, My Friend"
"Ikuze Dachikō" (行くぜ ダチ公)
Simon ja hänen ystävänsä onnistuvat viimein taistelemaan vihollista vastaan heidän aluksensa muuttuessa jättimäiseksi Chouginga Gurren-Laganniksi. Kun vihollinen alkaa käyttää Prikaatin jäsenten omia muistoja ja unelmia heitä vastaan, vanha ystävä menneisyydestä saapuu auttamaan.
27.
30. syyskuuta 2007
"The Lights in the Sky are Stars"
"Ten no Hikari wa Subete Hoshi" (天の光はすべて星)
Simonin ja Nian viimein päästessä takaisin yhteen, Suuren Gurren-prikaatin jäsenet yhdistävät voimansa muodostaen galaksien kokoisen Tengen Toppa Gurren-Lagannin ja kohtaavat Anti-Spiraalit universumin kohtalon ratkaisevassa taistelussa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]