Luettelo suomalaisista shakinpelaajista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo suomalaisista shakinpelaajista.

Suurmestarit (SM)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansainväliset mestarit (KvM)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naisten suurmestarit (NSM)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naisten kansainväliset mestarit (NKvM)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

FIDE-mestarit (FM)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • FM Daniel Ebeling
  • FM Mika Ebeling
  • FM Esko-Matti Hakulinen
  • FM Markku Hartikainen
  • FM Christer Henriksson
  • FM Markku Henttinen
  • FM Asko Hentunen
  • FM Petri Hokkanen
  • FM Harri Hurme
  • FM Heikki-Pekka Innala
  • FM Yrjö-Markus Jouhki
  • FM Ilkka Kanko
  • FM Kari Karhunen
  • FM Osmo Kauppila
  • FM Jorma Kekki
  • FM Sauli Keskinen
  • FM Teemu Keskisarja
  • FM Mikko Kivistö
  • FM Tero Kokkila
  • FM Henri Koskinen
  • FM Auvo Kujala
  • FM Jyrki Kytöniemi
  • FM Markku Lahtinen
  • FM Timo Lampén
  • FM Erkki Lassila
  • FM Petri Lehtivaara
  • FM Risto Lehtivaara
  • FM Ville Lehto
  • FM Johan Lindstedt
  • FM Riku Molander
  • FM Risto Nevanlinna
  • FM Risto Nokka
  • FM Antti Nokso-Koivisto
  • FM Jorma Paavilainen
  • FM Jukka Pakkanen (s.1965)
  • FM Jarkko Penttinen
  • FM Timo Pirttimäki
  • FM Kari Pulkkinen
  • FM Jukka Puranen
  • FM Juhani Rikkonen
  • FM Jan Ristoja
  • FM Pertti Saariluoma
  • FM Heikki Salo (shakinpelaaja) (s.1965)
  • FM Tapio Salo
  • FM Ilkka Saren
  • FM Mauri Sirkiä
  • FM Juhani Sorri
  • FM Kari Tikkanen
  • FM Leo Tolonen
  • FM Erkki Turunen
  • FM Jukka-Pekka Tyni
  • FM Frans Valli
  • FM Dietmar Vinke
  • FM Unto Venäläinen
  • FM Antti Virtanen (shakinpelaaja) (s.1970)
  • FM Georg Österman

Kirjeshakin suurmestarit (KSM)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Reijo Hiltunen
  • Risto Kauranen
  • Jaakko Kivimäki
  • Tero Kokkila
  • Olli Koskinen
  • Auvo Kujala
  • Asko Linna
  • Georg Österman
  • Pentti Palmo
  • Heikki Pigg
  • Juhani Sorri
  • Kari Tikkanen

Kirjeshakin maailmanmestarit (KMM)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tehtäväshakin ratkaisemisen suurmestarit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Jorma Paavilainen 1999
  • Pauli Perkonoja 1979
  • Kari Valtonen 1983

Tehtäväshakin laadinnan suurmestarit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Unto Heinonen 2004
  • Matti Myllyniemi 2010 †

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomalaiset shakkimestarit

Suomalaiset shakkimestarit (M) 1922 Anatol Tschepurnoff

1924 Edgar Lindroos

1925 Eino Heilimo

1927 Ilmari Rahm

1930 Eero E.Böök

1932 Ragnar Krogius Birger Rasmusson

1934 Ilmari Solin

1935 Tyyni J.Vilen Toivo Salo

1936 Matti Rantanen Thorsten Gauffin

1937 Reino Niemi Einar Candolin

1938 Osmo Kaila Kaarle Ojanen

1939 Eero Johansson Keijo Blomberg Visa Kivi

1943 Per-Olof Lundström

1945 Veijo Kiuru Mauno Laisaari

1946 Aatos Fred Aarne Visa

1947 Jorma Vesterinen Hannes Honkanen Ilmari Niemelä Guido Gothoni Alku Lehtinen

1948 Antti G.Ojanen Soini Helle Arvo Ahlstedt

1949 Arthur Järvinen Oskari Saimaa Vilho Somerpuu

1950 Pentti Koskinen Vilho Palomaa Veikko Valtonen

1951 Esmo Ridala Erkki Salmi

1952 Oleg Pastuhoff Ilmari Suominen Heikki Koskinen Olavi Katajisto

1953 Erkki Heinonen Jorma Haanpää Juuso Fastberg Jalo Hietala

1954 Turo Kerppo Harry Kahra Vilho Lifländer

1955 Aki Lahti Aatos Alin Åke Sneitz Unto Laakso Pekka Massinen Aarne Ruonala

1956 Veikko Hänninen Bo Nyren Leo Hällström Heikki Matikka Ilkka Kanko

1957 Reino Nuotio Kaarlo Arasola Arno Sauso Raimo Outinen Pentti Simonen

1958 Nils Wikberg Viljo Pulkkinen Hannu Keto

1959 Unto Räisä Kalervo Rajakallio Pauli Marttinen Tapio Ketonen Torsten Järnström

1960 Heikki Westerinen Kalevi Kaunonen Allan Kiviaho

1961 Ilmari Mäkihovi Ilkka Saren Esko Lahti

1962 Ilmari Tuomainen Eero Hillilä Klaus Ketola Ilmari Brander

1963 Torvald Perman Ilmari Loikkanen

1964 Erkki Havansi Raimo Lindeman Timo Nurminen Risto Kauranen Antti Hankipohja

1965 Juhani Sorri Pentti Palmo

1966 Seppo Kajan Paul Morant

1967 Unto Venäläinen Gösta Kvist Arvo Paasu Timo Porrasmaa Kaj Kivipelto Pekka Ahonen

1968 Mauri Sirkiä Ismo Tompuri Risto Vahderpää

1969 Rauli Gostowski Orri Alivirta Jaakko Juntunen Jouko Äijälä

1970 Jorma Äijälä Tauno Leppämäki Michael Nykopp Harri Hurme

1971 Eero Raaste Pertti Poutiainen Hannu Heino Yrjö Rantanen

1972 Pertti Saariluoma Erkki Nyström Thomas Ristoja

1973 Pertti Kirjavainen Timo Väyrynen Jyrki Salonen

1974 Juha Partanen Kenneth Frey Matti Piuva Heikki Taskinen Erkki Turunen Juhani Rikkonen

1975 Pekka Nikkanen Kimmo Kantele Aulis Saaresmäki Hannu Broman

1977 Timothy Binham Esa Lipsanen Antti Pyhälä Eero Hintikka

1978 Paavo Toivonen Pertti Lehikoinen Paavo Leskelä Timo Pirttimäki Georg Österman Veijo Mäki

1979 Antero Natri Jörn Starck Jorma Kämäräinen Kimmo Välkesalmi

1980 Markku Henttinen Martti Lauren Antti Nokso-Koivisto Tapani Viljava Jouni Yrjölä

1981 Veli-Matti Freund Esa Koskinen

1982 Risto Nevanlinna Jorma Paavilainen

1983 Mikko Kivistö Petri Kekki Henry Tanner Timo Karvi Mika Ebeling

1984 Jorma Kekki Heikki-Pekka Innala Pekka Kauppala Pekka Ojanen Henrik Korman Asko Hentunen

1985 Timo Tuomala Martti Kauppinen Risto Lehtivaara

1986 Kari Pulkkinen Matti Manni Hannu Salokangas Petri Lehtivaara Martti Helenius Antti Loisa Risto Nokka

1987 Esko-Matti Hakulinen Asko Seppänen Johan Lindstedt Henry Laasanen Tero Kokkila Joose Norri Auvo Kujala

1988 Riho Gruenthal Henri Koskinen Jukka-Pekka Haapasalo Markku Lahtinen

1989 Pekka Asomäki Ville Lehto Marko Manninen Kari Tikkanen Christer Henriksson Mikko Alava Jaakko Kivimäki

1990 Heikki Laine Jukka Pakkanen Jukka Leino Jukka-Pekka Tyni Aleksei Holmsten Jari Pietilä Jyrki Rantala Heikki Salo Mikael Nouro Ralf Rehn Tapio Salo Jussi Tella

1991 Kari Nieminen Jukka Puranen Ari Issakainen Johanna Paasikangas-Tella Yrjö-Markus Jouhki Miikka Mäki-Uuro

1992 Tapani Sammalvuo Matti Tommiska

1993 Kari Karhunen Eetu Prieur Risto Tuominen Pekka Paldanius Antti Niemelä Markku Hartikainen Antti Virtanen Niina Sammalvuo Timo Väätäinen Jukka Taivainen

1994 Teemu Keskisarja Jarkko Penttinen Erkki Lassila Olli Salmensuu Petri Hokkanen Mikael Agopov Jyrki Kiltti Lassi Linnanen

1995 Timo Lampen Janne Mertanen Arto Satonen Timo Nippula Jari Toivola Sauli Tiitta Antti Pihlajasalo

1996 Heikki Lehtinen Heikki Kallio Jyrki Kytöniemi Kari Heinola Sauli Keskinen Tommi Luukkonen Jussi Kauko

1997 Mika Karttunen Janne Salimäki Hannu Pihlajasalo Nuutti Sorsa Riku Molander Teemu Vihinen Leo Tolonen

1998 Mikko Tolonen Panu Kilpelä Antti Lehtinen Sampsa Nyysti Tapio Helin Timo Pääkkönen Jyrki Parkkinen Petteri Laihonen

1999 Tommi Franssila

2000 Sami Hämäläinen Jan Ristoja Sami Pitkänen Tomi Nybäck Osmo Kauppila Aleksander Vatanski

2001 Tuomas Nivala Teemu Topi-Hulmi Miitrei Sorsa


2002 Juhani Lehti Juha Kivijärvi Roman Hautala Elia Liitiäinen Vesa Meskanen Aki Pitkäaho


2003 Jukka Johansson Santul Kosmo Olli Sisättö Tuukka Tusa Tuomo Halmeenmäki Aarne Saastamoinen

2004 Dietmar Vinke Markku Pukkila Kalle Niemi Teemu Kilpi


2005 Jon Eriksson Teemu Pudas


2006 Jani Väkevä Ville Vainio Mikko Niemi


2007 Jari Järvelä Kim Räisänen


2008 John Fieandt Sauli Alho Pedri Houtsonen Mika Lako Henri Pohjala


2009 Roope Kiuttu Vilka Sipilä Pekka Köykkä Markus Kiili Jari Järvenpää

2010 Rauno Järvinen Ilkka Mäkinen Aleksi Wallin

2011 Daniel Ebeling Frans Valli Panu Laine Jani Ahvenjärvi

2012 Tommi Verkasalo Juha Hynninen Henri Torkkola Tero Lehtimäki

2013 Arto Elomaa Antti Lehto Jere Huovinen

2014 Jan Varpanen Erik Rönkä Janne Tuononen Keijo Kononen Mauri Lehtosaari Tomi Åberg

2015 Vesa-Pekka Heinola Toivo Keinänen Lari Linden Samu Ristoja Jeff Sarwer

2016 Harry Mansner Perttu Anttila Eero Valkama Teemu Virtanen.

YHTEENSÄ 332

13.3.2016

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]