Luettelo pelin Dead by Daylight tappajista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo kauhupelin Dead by Daylight tappajista sekä niiden voimista.

Tappajien taustatarina ei liity hahmolla pelaamiseen eikä hahmon pelattavuuteen millään tavalla mutta kertoo kuinka heistä tuli verenhimoisia tappajia jotka jahtaavat nyt pelissä selviytyjiä. Taustatarina on nähtävillä kevyesti pelissä mutta tarinaan voi syventyä tekemällä tehtäviä eli Tomeja pelissä.

Pelissä on 36 eri päätappajaa sekä 26 sivutappajaa. Päätappajalla on erilaisia nopeuksia, pituuksia, terror radiuksen kokoja sekä voimia.

Tappajien sivuhahmojen nopeus, pituus, terror radius ja voima on sama kuin mikä kyseisen sivutappajan päätappajalla on.

Luettelo päätappajista

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taustatarina

Trapper eli Evan MacMillan[1]on luonteeltaan henkilö joka idolisoi aina isäänsä Archie MacMillania ja teki kaikkensa hänen puolestaan. Kun hänen isänsä mielenenterveys romuttui pahasti, Evania alkoi murhaamaan ihmisiä ja Evanista tuli hänen isänsä toimeenpanijana suuri massamurhaaja.

Perusteet

Trapper on pelin ensimmäinen tappaja.

Perusteet
Ääninäyttelijä Filip Ivanovic
Julkaistu peliin 14. kesäkuuta 2016
Saatavuus Ilmainen
Nopeus 4.6 metriä sekunnissa (115%)
Terror radius 32 metriä
Korkeus Pitkä
Vaikeusaste

(Pelin mukaan)

Helppo

Voima

Trapperin voima on Karhun ansat. [1]

Trapper aloittaa pelin mukanaan kaksi karhun ansaa ja hän voi kantaa ansoja mukanaan enintään kaksi ansaa kerrallaan. Useampi karhun ansa syntyy satunnaisesti kenttään ja pelaaja voi poimia niitä jos hänellä on mukanaan alle kaksi karhun ansaa.

Trapperin asettaessa ansan maahan hän saa viiden sekunnin ajan nopeutta. Jos selviytyjä juoksee ansaan, hän jää siihen hetkellisesti jumiin ja muuttuu loukkaantuneeksi. Myös Trapper voi astua ansoihinsa mutta tällöin hän jähmettyy hetkeksi ja jatkaa normaalisti matkaa.

Selviytyjät voivat purkaa ansoja jolloin ne muuttuvat vaarattomiksi, mutta Trapper voi aktivoida ne uudelleen.

Taustatarina

The Wraith eli Philip Ojomo[2] jätti vanhan elämän taakseen ja lähti tyhjin käsin uuteen kaupunkiin. Philip sai töitä autokorjaamosta jossa harjoitettiin hämärää liiketoimintaa ja sen mahdollistamiseksi poliiseja lahjottiin. Tämä ei kuitenkaan haitannut Philipiä niin kauan kun häntä ei sekoitettu asiaan. Korjaamolla Philip korjasi autoa ja käsitteli murskainta. Philip näki vahingossa erään auton kohdalla kuinka verta valui ulos murskaamattomasta autosta, kun Philip avasi auton takakontin ja hän löysi sieltä nuoren miehen jonka kädet oli sidottu ja silmistä paistoi paniikki. Philip vapautti miehen joka ehti juosta vain 10 askelta ennen kuin Philipin pomo pysäytti miehen ja tappoi hänet. Philip vaati vastauksia ja hänelle selitettiin ettei Philip ollut mitään muuta kuin teloittaja sillä useammassa autossa oli sielu ja tämä oli palvelu jonka romuttamo tarjosi "tietyille asiakkaille". Philip raivostui tästä ja hänen sisällään heräsi peto, hän heitti pomonsa murskaimeen ja tappoi hänet. Tämän jälkeen Philip poistui eikä häntä näkynyt sen jälkeen.

Perusteet

Perusteet
Ääninäyttelijä Filip Ivanovic
Julkaistu peliin 14. kesäkuuta 2016
Saatavuus Ilmainen
Nopeus (Kehollisena) 4.6 metriä sekunnissa (115%)
Nopeus (Haamuna) 6 metriä sekunnissa (150%)
Terror radius (Kehollisena) 32 metriä
Terror radius (Haamuna) 0 metriä
Korkeus Pitkä
Vaikeusaste

(Pelin mukaan)

Helppo

Voima

Wraithin voima on kello nimeltä Wailing bell [2]

Kun Wraith soittaa kelloaan hän muuttuu haamun ja kehollisen olomuotonsa välillä. Kellonsoitto hidastaa pelaajaa hetkellisesti.

Haamuna ollessaan hän saa efektin nimeltä "Undetectable" ja menettää terror radiuksensa kokonaan, hän myös liikkuu haamuna 35% nopeammin ja on näkymätön selviytyjille jotka ovat yli 20 metrin päässä hänestä. Kun hän soittaa kelloaan uudelleen hän tulee näkyväksi ja saa 1 sekunnin ajan lisänopeutta. Hän voi soittaa kelloaan uudelleen ja muuttua takaisin haamuksi.

The Hillbilly

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taustatarina

The Hillbilly eli Max Thompson Jr.[3] syntyi maatilalle perheeseen jossa hän ei ollut haluttu. Hänen vanhempansa häpesivät Maxia ja lukitsivat hänet huoneeseen jossa häntä syötettiin seinässä olevan reiän kautta. Max lopulta karkasi huoneesta ja kosti hänen vanhemmilleen murhaamalla heidät koska he olivat kasvatuksen sijaan kiduttaneet häntä. Teon jälkeen hän jatkoi elämäänsä maatilalla ja purki vihaansa maatilan eläimiin jotka saivat juosta vapaana. Max pääsi lopulta irti kahleistaan ja juoksi maissipeltojen läpi jahdaten ja teurastaen kaiken mitä hän sattui löytämään.

Perusteet

Perusteet
Ääninäyttelijä Filip Ivanovic
Julkaistu peliin 14. kesäkuuta 2016
Saatavuus Ilmainen
Nopeus (Kävellen) 4.6 metriä sekunnissa (115%)
Nopeus (Sahajuoksu) 10.12 metriä sekunnissa (253%)
Nopeus (Ylikuumentununeena) 13 metriä sekunnissa
Terror radius 32 metriä
Korkeus Pitkä
Vaikeusaste

(Pelin mukaan)

Normaali

Voima

Hillbillyn voima on Moottorisaha[3] sekä sahajuoksu

Hillbilly voi lyömisen sijaan käyttää selviytyjiin moottorisahaa jolloin he kaatuvat maahan heti yhdestä iskusta. Ilman sahankäyttöä selviytyjä kaadetaan kahdella iskulla.

Sahajuoksu antaa pelaajalle erittäin suuren nopeuden jossa hän kulkee 10.12 metriä sekunnissa, mutta hänen ohjattavuutensa hankaloituu huomattavasti ja kääntyminen on hankalaa. Sahan käyttö ja lataaminen ylikuumentaa sahaa, jos saha ylikuumenee kokonaan Hillbillyn nopeus kasvaa vielä entisestään ja lataa sahajuoksun nopeammin.

Taustatarina

The Nurse eli Sally Smithson[4] saapui kaupunkiin haaveillen lasten naurusta sekä hymystä ympäri puista taloa jonka hänen miehensä Andrew oli itse rakentanut. Andrew työskenteli vaarallisessa työssä metsurina, kunnes Andrewn pomo vieraili yhtenä päivänä Sallyn luona kertoen huonoja uutisia: Andrew oli menehtynyt töissä. Sally oli nyt yksin eikä hänellä ollut edes ruokaa pöydässä. Ilman muita vaihtoehtoja hän lähti etsimään töitä. Ainoa työ jonka hän sai oli Crotus Prenn Asylumista josta kukaan ei hakisi töitä elleivät he olisi työn suuressa tarpeessa. Sally joutui aloittamaan pohjalta tehden raskaita yövuoroja. Kuitenkin kaiken kokemansa kauhun jälkeen hänen mielensä sai tarpeeksi ja hän sekosi. Hän yritti pelastaa kärsineet ja uskoi että ainoa tapa estää tartunnan leviäminen oli puhdistaa sairaiden epäpuhtaudet. Eräänä syyskuun aamuna henkilökunta saapui töihin ja löysi yli 50 potilasta ja 4 henkilökunnan jäsentä murhattuna, kun Sally keinui hiljaa nurkassa.

Perusteet

Perusteet
Ääninäyttelijä Anais Renevey
Julkaistu peliin 18. elokuuta 2016
Saatavuus Ilmainen
Nopeus 3.85 metriä sekunnissa (96.25%)
Terror Radius 32 metriä
Korkeus Keskiverto
Vaikeusaste

(Pelin mukaan)

Erittäin vaikea

Voima

Nursen voima on Räpäytykset eli Blinkit [4]

Koska Nursen kävelee selviytyjiä hitaammin, hän kulkee käyttäen räpäytyksiä. Nurse aloittaa pelin kahdella tokenilla. Jokainen räpäytys maksaa yhden tokenin, mutta pelaaja saa automaattisesti yhden tokenin takaisin aina kolmen sekunnin välein.

Pelaaja voi alkaa lataamaan räpäytystä ja pelaajan kulkema matka riippuu latauksen kestosta. Kun pelaaja aktivoi räpäytyksen hän teleporttaa suoraa linjaa eteenpäin kaikkien esteiden, seinien ja selviytyjien lävitse. Räpäytyksen jälkeen pelaaja voi pyrkiä lyömään selviytyjää tai alkaa lataamaan toista räpäytystä, jos hän alkaa lataamaan toista räpäytystä hänellä on 1.5 sekuntia aikaa aktivoida seuraava räpäytys ja jos hän epäonnistuu tässä niin Nurse väsyy kahdeksi sekunniksi ja kulkee sen aikaa hyvin hitaasti. Jos pelaaja käyttää toisenkin räpäytyksen, hän voi räpäytyksen jälkeen yrittää lyödä selviytyjää. Toisen räpäytyksen jälkeen Nurse väsyy automaattisesti kahdeksi sekunniksi. Onnistunut lyönti lisää väsymyksen kestoa yhdellä sekunnilla.

Luettelo sivutappajista

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sivutappajat ovat käytännössä asuja jotka ostetaan jollekin päätappajalle mutta nämä asut muuttavat päätappajan identiteetin joksikin toiseksi.

Sivutappajat omaavat samat perusteet sekä voimat kuin mitä hänen päätappajallaan on.

Sivutappajat
Sivutappaja Päätappaja
Naughty Bear The Trapper
The Krampus
The Birch The Hag
The Chatterer The Cenobite
Eddie's Tribute The Dredge
HUNK The Legion
The Look-See The Doctor
Pharaoh Eddie
The Mordeo The Huntress
The Baba Yaga
The Were-Elk
Samurai Eddie The Oni
The Armoured Titan
The Minotaur
Stranger Eddie The Deathslinger
Tiffany Valentine (The Good Gal) The Good Guy
William Birkin The Blight
The Ferryman
Xenomorph Queen The Xenomorph
Grid Xenomorph
Xenomorph Clone
The Draugr The Knight
The Jabberwock The Artist
The War Hammer Titan The Spirit
The God of Desire The Trickster
The Rotten Remains The Onryō
  1. a b The Trapper Dead by Daylight. Behaviour Interactive. Viitattu 25.7.2024.
  2. a b The Wraith Dead by Daylight. Behaviour Interactive. Viitattu 25.7.2024.
  3. a b The Hillbilly Dead by Daylight. Behaviour Interactive. Viitattu 25.7.2024.
  4. a b The Nurse Dead by Daylight. Behaviour Interactive. Viitattu 25.7.2024.